Indiferent cât de stylish ar fi o piesă vestimentară, dacă simți că îți irită pielea și îți provoacă o senzație neplăcută de mâncărime, atunci probabil nu o vei purta. Iată cum înmoi hainele.

Este valabil în special pentru tricotajele din lână sau alte materiale aspre pe cei mai mulți oameni le evită din această cauză.

Dar folosind produse pe care le ai deja în casă, poți să înmoi textilele aspre astfel încât să devină confortabile și plăcute la atingere. Nu uita să citești întotdeauna eticheta hainelor înainte de a le spăla. Respectă recomandările cu privire la temperatura de spălare și metoda de curățare sau uscare.

Iată cum să înmoi hainele din materiale aspre, care îți provoacă senzație de mâncărime pe piele:

Vei avea nevoie de:

– Detergent lichid de rufe

– Bicarbonat de sodiu

– o șosetă pentru copii

– Oțet alb

– Șervețele cu balsam de rufe pentru uscător

– Balsam de păr

– Prosoape

Spălarea în mașina automată a hainelor aspre:

Pasul 1

Pune hainele aspre în mașina de spălat. Setează mașina la un ciclu delicat de spălare și alege o temperatură mică a apei pentru a evita intrarea la apă a materialului. Adaugă un detergent pentru piele sensibilă în mașina de spălat.

Pasul 2

Pune trei linguri cu bicarbonat de sodiu în șoseta pentru copii. Adaugă șoseta în cuvă, împreună de hainele.

Pasul 3

Pune jumătate de cană cu oțet în timpul ciclului de clătire.

Folosește o cană cu oțet dacă mașina este plină.

Pasul 4

După terminarea ciclului de spălare, transferă rufele în uscătorul de haine și setează programul de uscare rece. Adaugă două șervețele cu balsam pentru uscare, care vor face rufele moi și parfumate.

Spălarea manuală a hainelor aspre:

Pasul 1

Pune apă caldă în chiuvetă sau într-un lighean și adaugă un capac de detergent lichid. Înmoaie hainele aspre în apă.

Pasul 2

Spală rufele și clătește-le cu apă călduță și stoarce excesul de apă.

Pasul 3

Umple iar chiuveta sau ligheanul cu apă călduță.

Toarnă trei linguri cu balsam de păr în apă. Bagă hainele în apa cu balsam și lasă-le timp de 30 de minute. Clătește apoi hainele cu apă rece.

Pasul 4

Stoarce fiecare haină în parte. Pentru puloverele tricotate sau hainele delicate care se pot deforma, folosește un prosop pentru a îndepărta excesul de apă. Așază puloverul de prosopul uscat, rulează prosopul și stoarce cu grijă. Scoate puloverul și pune-l la uscat.

Sursa: Eva.ro

Foto: Google.com

Distribuie articolul: