Cum ar trebui să fie o relație frumoasă? Sinceră, armonioasă, pozitivă. Toți știm teoria și toți tindem spre asta. Experiențele ne învață și ne ajută să ne înțelegem mai bine și parcă bagajul e gata pentru a porni în lume și a ne găsi partenerul potrivit, dar de cele mai multe ori ne lovim de ceva. Începem să credem că suntem prea pretențioase, apoi o prietenă ne mai spune că trebuie să mai închidem ochii și uite așa ne trezim într-o relație, care nu ne mai aduce satisfacție, ba mai mult, ne aduce multă suferință. 

De câte ori te-ai lovit de: „Trebuie să mă accepți așa cum sunt”. Este adevărat, dar oare asta înseamnă și să treci de bariere tale și să te reduci la tăcere de dragul partenerului? Nu! Pentru că riști să devii victima care mereu rabdă!

Iată patru lucruri care nu trebuie nici într-un caz acceptate într-o relație:

Violența: aici nu cred că mai este nevoie de multe comentarii. Când spunem violență nu ne referim doar la cea fizică, dar și la cea emoțională. Violența este atunci când ești presată emoțional când nu ești respectată și când ești impusă să faci ceea ce nu îți dorești sub pretextul că totul trebuie făcut de dragul „iubirii voastre”.

Deprecierea (sau subestimarea) Din păcate subestimarea vine de cele mai multe ori de la cei mai apropiați oameni. Cu cât o persoană îți este mai apropiată crede că are dreptul de ați spune „adevărul” pe care nimeni altcineva nu ar îndrăzni sa ți-l spună. Problema e că acesta e adevărul său și nu adevărul pur, astfel experimentăm o mare durere, umilință, manipulare și chiar violență.

Dependența: O gama larga de prejudecăți, bătute-n cui, valori false despre soartă și datoria față de partener: „Eu o să-l ajut”. „Iubirea noastră îl va salva”, Asta nu e dependență (el,/ea) se vă lăsa în orice moment”. Nu, nu și iar NU. O să vina vremea când deja tu vei trebui vindecat de dependență dacă nu deschizi ochii la timp.

Manipularea: Când ești manipulat ești impus să faci lucruri pe care tu nu le-ai face în mod normal. Partenerul te fac să te simți vinovat și responsabil de anume situații, astfel te șantajează și se folosește de părțile tale slabe. Manipulatorul nu vede în partener o persoană iubită, dar îl folosește ca o metodă de a-și atinge scopurile. Dacă în relație sunteți mereu pus în fața alegerilor complicate, aveți sentimentul de vinovăție și vă ascundeți disconfortul emoțional față de partener, atunci cu siguranță nu vă leagă o relație de iubire.

Distribuie articolul: