Căsnicia este un lucru foarte greu de atins, dar totodată atât de frumos și sfânt. Se știe că nu există căsnicie perfectă. Fiecare persoană are propriile lui concepții asupra vieții, astfel se pot începe certuri și contraziceri. 

Căsnicia trebuie să fie un sport de echipă, nu un teren de luptă, însă e de așteptat să existe și neînțelegeri și zile mai puțin bune. Totuși, uneori unele lucruri sunt percepute ca fiind niște probleme, însă nu este așa. Așadar, astăzi îți spunem care sunt 4 adevăruri dure despre căsnicie pe care le interpretăm a fi niște probleme.

Uneori sexul poate părea o îndatorire

În cuplurile de lungă durata, partenerii trebuie să depună efort pentru a menține pasiunea. Programul încărcat afectează spontaneitatea, iar sexul poate deveni previzibil, programat și mai puțin romantic.

Uneori simți că îți urăști partenerul

Potrivit andreearaicu.ro, numai oamenii care te iubesc cel mai mult pot pătrunde atât de adânc în sufletul tău încât să simți că îi urăști uneori. Conflictul este natural. Este ceva ce se întâmpla și se va întâmpla. Cum gestionezi conflictele determină dacă relația ta va evolua sau va suferi.

Te vei confrunta cu probleme care nu au o rezolvare

Nu toate certurile se încheie cu o soluție. Căsnicia te poate face să fii foarte conștientă de asta, pentru că tu și partenerul tău veți avea o mulțime de certuri, fie că sunt mici sau mari. Dar este important să accepți faptul că nu orice problemă poate fi rezolvată.Viața ta socială se va schimba Multe cupluri cred, în special la începutul căsniciei, că nimic nu se va schimba în cercurile lor sociale. Dar acest lucru nu este posibil.

„Multe persoane aflate la începutul căsniciei pot avea insecurități legate de partenerul de viață dacă petrec timp cu alte cupluri. Vei simți nevoia de a face comparație, ceea ce duce la sentimente negative față de partener”, spune un specialist. Întotdeauna e nevoie de un echilibru atât în viața socială, cât și cea personală. 

Partenerul tău nu este o copie a ta

Ar putea părea un lucru evident, care nici nu merită menționat. Dar este ceva ce multe persoane trebuie să realizeze, în special după ce au trecut primii ani de relație, în care totul pare roz. Partenerul tău poate vedea lumea complet diferit, iar acest lucru este perfect în regulă. Capacitatea de a respecta lumea celuilalt este ingredientul cheie al relațiilor de succes.

Așadar, după aceste adevăruri dure despre căsnicie, noi am decis să venim și cu câteva sfaturi pentru ca relația ta în căsnicie să fie cât mai puternică! 

  • Comunicați cât mai mult și cât mai des 
  • Descoperiți mereu ceva nou 
  • Fiți toleranți cu micile manii
  • O căsnicie fericită înseamnă și sex de calitate
  • Nu comparați viața voastră de cuplu cu ale altora
  • Surprindeți-vă unul pe altul cu mici bucurii
  • Găsiți-vă timp pentru viața de cuplu
  • Nu uitați să petreceți timp singuri sau cu alte persoane dragi
  • Certurile fac parte dintr-o relație, dar nu uitați să fiți toleranți și iertători
  • Luați împreună deciziile majore și sfătuiți-vă când dați de greu

Tu ce ai mai adăuga în această listă?

Distribuie articolul: