La 26 martie, 196 de instituții de învățământ general activau exclusiv online, ceea ce reprezintă circa 16% din totalul școlilor și liceelor, informează Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. La fel, la sfârșit de săptămână se aflau în carantină, cu desfășurarea studiilor la distanță, nouă instituții din țară și 45 de clase de elevi, informează AGORA.md.

În regim online studiază elevii din 155 de școli din municipiul Chișinău, cinci din raionul Călărași, 32 de instituții din raionul Căușeni, câte o instituție din raionul Drochia, Nisporeni, Ocnița și Rezina.

În instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal, numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 307, iar 3.053 de elevi au fost plasați în regim de autoizolare. La fel, 333 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus și 210 profesori se află în izolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 135 de persoane, iar alte 119 persoane se află în autoizolare.

În ultima săptămână, în instituţiile de învăţământ superior au fost confirmați pozitiv șase studenți, 15 cadre didactice și 14 cadre auxiliare, iar în autoizolare au fost plasați un student, șapte cadre didactice și 12 cadre auxiliare.

În învățământul profesional tehnic, în perioada 22-26 martie au fost confirmați pozitiv cu virusul COVID-19, 36 de elevi, 38 cadre didactice și 26 de persoane alte categorii de personal.

În învățământul de educație timpurie, 33 grădinițe și 82 de grupe de copii se află în carantină. Copii confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sunt 25, iar alți 3.272 de copii se află în autoizolare. La fel, 188 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus. În autoizolare se află 187 de educatori. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 146 de persoane, iar alte 250 se află în autoizolare.

Amintim că elevii au revenit la studii la 16 martie. Însă, potrivit deciziei CNESP, studiile sunt organizate în baza a trei scenarii, în funcție de evoluția situației epidemiologice din fiecare localitate. Deciziile se iau la nivel local.