De câte ori ți s-a întâmplat să stai în fața dulapului plin de haine ore întregi și să simți că nu ai ce să porți în ziua respectivă? Cu siguranță, de multe ori. De aceea, stiliștii ne propun să fim mai atente cât și ce anume cumpărăm, calitatea fiind criteriul numărului unu în materie de piese vestimentare de orice fel.

Pentru a te scuti de cheltuieli inutile care nu îți vor aduce nicio satisfacție mai târziu, Elle.ro vine cu câteva sfaturi pe care să le urmezi atunci când mergi la cumpărături.

Cumpără piese basic

Minimalismul e cheia! Unul dintre cele mai importante lucruri de care să ții cont este să nu te avânți la cumpărături prea excentrice. Nu cumpăra haine desprinse parcă de pe podiumurile de modă, dar care nu te reprezintă și pe care nu te vezi purtându-le decât la ocazii speciale. Este important să ai în garderobă articole de bază, pe care să le poți purta în orice situație și, mai presus de orice, pe care să le poți asorta! Bunul gust nu este niciodată exprimat prin opulență, ci prin simplitate.

Nu este un mit faptul că dacă investești mai mult, vei avea parte de o calitate mai bună. Desigur, acest lucru depinde și de brand, întrucât poți cheltui bani frumoși pe un material de proastă calitate, care se va strica la prima spălare. Este recomandat să te documentezi în prealabil care sunt cele mai recunoscute brand-uri din piață pentru articole din denim, tricouri, pulovere etc. și să găsești substitute ale acestora.

Evită Mall-urile

Nu vei face decât să cumperi și mai multe haine de o calitate inferioară, care se vor strica la prima spălare. În loc să arunci banii pe articole de larg consum, mai bine te-ai orienta către boutique-uri și alte magazine unde poți găsi piese unicat, ori cu adevărat speciale.

O soluție deșteaptă în acest caz ar fi să vizitezi din când în când showroom-urile fabricilor de confecții. Vei putea găsi haine de bună calitate, la preț de producător. Deseori, acestea sunt date la export către cele mai renumite brand-uri străine. Este păcat să nu profiți, vei putea fi cu un pas înaintea modei cu bani puțini!

Magazine vintage și second-hand

O altă sugestie pentru cele ce vor să economisească bani atunci când merg la cumpărături, fără să renunțe însă la propriul stil vestimentar, este să frecventeze din când în când magazinele vintage și second-hand. Vei rămâne plăcut surprinsă de ce ai putea găsi! Cele mai multe magazine vintage își aduc marfa din străinătate, unele haine provenind chiar din outlet-urile unor mari case de modă. Vei putea achiziționa, astfel, la prețuri extrem de reduse, articole unicat, care cu siguranță se vor face remarcate.

Este important, deci, să nu pleci niciodată cu prejudecata că numai în magazinele consacrate poți găsi haine de calitate. Este adevărat că trebuie să te documentezi, în prealabil, de unde poți cumpăra hainele dorite cu bani puțini, însă efortul va merita cu siguranță!

Vezi și: Fashionistele vor fi în delir! Zara, Bershka, Stradivarius, Massimo Dutti acum și în Moldova!