Doina Ciubotaru este moldoveancă și lucrează în calitate de însoțitoare de bord la o companie avia din orientul mijlociu. Are o meserie pe care mulți o consideră riscantă, alții o consideră super incitantă și plină de mituri. Câteva dintre ele Doina încearcă să ni le descifreze în cadrul comunității Păsări Călătoare.

„Am citit multe bloguri și articole unde se descrie că viața de stewardesă este foarte complicată. În mare așa este: nu ești acasă de sărbători, nu ai timp de viață personală, etc. Eu însă încerc să văd partea frumoasă a lucrurilor și să descopăr noi oportunități. Astăzi plec în Bangkok, iar dacă stau să mă gândesc, timp de doi ani și jumătate de când lucrez aici, am vizitat peste 40 de țări – nu cred că aș avea aceeași oportunitate, având un job la pământ”, declară în debutul video-ului Doinița.

„E minunat să zbori, continuă moldoveanca, atunci când dormi bine și ești sănătoasă”.

„Cele trei mari mituri pe care le-am sesizat eu ar fi Frumusețea, Inteligența sau mai bine zis lipsa de inteligență și sexul, că toți mă întreabă despre asta. Pe rând:

1. Frumusețea – companiile HR își fac bine meseria și selectează angajații conform unor criterii foarte riguroase, precum: Înălțimea, dantura, calitatea tenului, etc, foarte subiective. Odată ajunse aici, noi trecem cursuri intensive despre cum să ne îngrijim, în special în timpiul zborului.

2. Inteligența – în fiecare zi zbor cu colegi care sunt jurnaliști, juriști sau muzicieni de profesie și care, la un moment dat în viață, au avut nevoie de o pauză ca să se rupă de realitate și să facă ceva nebun pentru sine, să călătorească mult și să cunoască noi culturi.

3. Despre SEX – tot ce ține de Orientul Mijlociu, de compania în care activez eu, în Dubai, atât pe pământ cât și în aer, orice afecțiune sexuală afișată față de colegi sau pasageri este pedepsită cu concediere, foarte probabil închisoare și după asta extrădare din țară. Mai sunt situații, probabil le auziți din presă, însă ele sunt tratate ca atare”, povestește Doina Ciubotaru.

Precizăm că Doina este cunoscută și pentru blogul ei de călătorie, în care povestește mai multe istorii interesante și observații personale din țările în care ajunge – pe Ciubotarudoina.com. Despre ea, Doina Ciubotaru povestește în descrierea blogului: „Am absolvit Marketing și Logistică la USM, am lucrat în cea mai tare Agenție de Publicitate din Moldova, acum – cabin crew la cea mai tare Companie aeriană din lume. Pasionată de tenis, înot, seafood și reclamă… și nu neg că sunt „book worm”, îmi place să stau în foi, să scriu, să compun, să redactez, să fac poze zile și mai ales nopți la rând.”

Sursa Video: Păsări Călătoare