3 minore, cu vârsta de la 15 până la 17 ani, erau implicate într-o schemă ilegală de prostituţie, desfășurată în Chișinău. Organele de drept au reţinut suspectul care le-a impus pe minore să presteze servicii sexuale mai multor bărbaţi. În același apartament prestau servicii sexuale și femei adulte, iar clienții veneau prin intermediul anunțurilor postate pe site-uri de vânzări online.

În urma investigațiilor întreprinse de către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale împreună cu colaboratorii Direcţiei poliţiei de frontieră al MAI au fost salvați mai mulți copii, care erau supuși exploatării sexuale în mun. Chișinău.

Astfel, în urma măsurilor speciale de investigații întreprinse pe un caz, a fost reținut un bărbat din mun. Chişinău. Acesta de la finele anului 2016 până în aprilie 2017, a implicat 3 minore, cu vârsta de la 15 până la 17 ani, în prostituţie.

Pentru a atrage mai mulţi clienţi, învinuitul a plasat anunțurile pe pagina web 999.md, cu pozele minorelor. Din conținutul pozelor rezulta că minorele prestează servicii sexuale contra plată. Prețul pentru serviciile sexuale varia între sumele de 600-700 de lei pentru o oră.

poza apartament

Serviciile sexuale au fost prestate de către minore, în mai multe apartamente din mun. Chişinău, care aparţin persoanei acuzate.

În rezultatul exploatării sexuale a copiilor bărbatul pretindea de la fiecare copil suma de la 400-600 lei pe zi. În prezent învinuitul este în stare de arest, iar pe 2 apartamente, în care minorele au prestat servici sexuale, și automobilul procurat din banii dobândiți pe calea infracțională a fost aplicat sechestrul.

Sechestrul a fost aplicat atât în vederea confiscării mijloacelor folosite la comiterea infracțiunii, dar și în vederea asigurării reparării prejudiciului cauzat victimelor copii ca urmare a infracțiunii. În prezent, victimele se află în familii.

De către organul de urmărire penală se întreprind măsuri în vederea identificării și altor victime posibile, precum și în vederea identificării și atragerii la răspunderea penală a persoanelor care cu bună știință au întreținut rapoarte sexuale cu minore.

Dacă va fi recunoscut vinovat învinuitul riscă pedeapsa de la 15 până la 20 ani ori detenţie pe viață.

Pe un alt caz au fost identificați și reținuți doi frați care, începând cu anul 2016 și până în prezent, într-un apartament din mun. Chișinău, au organizat o afacere de prestarea serviciilor sexuale cu implicarea minorilor şi adulţilor. Minorele au fost recrutate de către învinuiți în locurile de agrement din mun. Chișinău.

Conform probelor administrate până la moment, fraţii au exploatat 2 minore și o persoană adultă, care erau obligate să achite învinuiților pentru așa zisă protecție jumătate din bani obținuți în urma serviciilor prestate.

Anunțurile cu privire la prestarea serviciilor sexuale, au fost plasate de către învinuiţi pe pagina web. 999.md, prețul fiind de 750 de lei pentru o oră. Învinuiţii se află în stare de arest, şi dacă vor fi găsiţi vinovaţi riscă de la 15 până la 20 ani, ori detenţie pe viață.

 

 

Distribuie articolul: