Temperaturile extreme la care te expui brusc (frigul de afară versus căldura din casă), vântul tăios, dar și purtarea măștii de protecție, sunt doar câțiva factori care contribuie la deshidratarea tenului.

Stratul extern, cel mai uscat, formează astfel un soi de piedică în calea hidratării, indiferent ce fel de cremă folosești. Un singur lucru poate ameliora situația: măști naturale, preparate din ingrediente la îndemână, capabile să dizolve stratul de piele întărită, să penetreze în profunzime și să furnizeze pielii nutrienții necesari.

Avantajul suplimentar al acestor preparate? Faptul că nu conțin ingrediente care ar putea să facă pielii mai mult rău decât bine, adică acele chimicale care pot favoriza uscarea pielii. Dacă știi că ai anumite sensibilități ale pielii, poți testați măștile pe gât sau pe încheietura mâinii, însă – dacă nu există o alergie cunoscută la unul sau mai mulți dintre compuși – majoritatea acestor ingrediente sunt suficient de pure încât să nu existe o problemă.

AVOCADO + LĂMÂIE + ULEI DE CÂNEPĂ

Scoate pulpa unui avocado copt și amestec-o cu zeama unei jumătăți de lămâie, apoi adaugă o lingură de ulei de cânepă / CBD. Uleiul din avocado este capabil să pătrundă adânc în profunzimea pielii, făcând-o moale și receptivă la hidratare, iar proprietățile sale umectante sporesc capacitatea pielii de a absorbi și păstra umiditatea.

Lămâia împiedică oxidarea pulpei de avocado în timpul tratamentului, dar ajută și la exfolierea pielii – acidul citric dizolvă celulele moarte. Cât despre uleiul de semințe de cânepă, acesta este o sursa bogata de nutrienți, fibre și proteine, dar și acizi grași Omega-3 și Omega-6, furnizând pielii extra-hidratare și protecție.

Lasă amestecul pe față timp de 15 minute, clătește-te cu apă călduță, apoi rece, pentru a închide porii.

LAPTE + BANANĂ + ALOE VERA

O ceașcă de lapte, o jumătate de banană coaptă și o linguriță de pulpă de aloe nu-ți vor schimba viața, dar cu siguranță îți vor schimba… fața. Acidul lactic face minuni în îndepărtarea celulelor moarte / pielii uscate, însă laptele (nedegresat) are efecte uimitoare și în materie de hidratare.

Bananele sunt bogate în potasiu și proteine, având și un efect calmant, iar aloe vera hidratează în profunzime și grăbește vindecarea eventualelor imperfecțiuni. Poți folosi și lapte praf în prepararea acestei măști naturale, iar dacă vrei să plusezi la capitolul hidratare, adaugă o lingură de ulei de cocos cald.

IAURT GRECESC + MIERE + TURMERIC

Uneori, pielea uscată nu e singurul neajuns cu care ne confruntăm pe perioada iernii. Această mască, preparată din 100 g iaurt grecesc, o lingură de miere și o jumătate de linguriță de pulbere de turmeric/curcumă, rezolvă mai mult probleme deodată. Curcuma este un antiinflamator puternic și poate ajuta la reducerea roșeții și iritației pielii, în timp ce mierea acționează ca un agent anti-microbian pentru a ajuta la prevenirea acneei.

Deloc de neglijat, iaurtul grecesc care proprietăți intens hidratante. Aplică amestecul pe fața curățată în prealabil, apoi clătește-te cu apă călduță și aplică un ulei facial.

sursa

Distribuie articolul: