Multe evenimente fericite s-au produs în viața Stelei Botez, de la începutul Postului Mare și până în Săptămâna Patimilor. Tocmai de aceea tânăra artistă a ținut să ne aducă în dar, în pragul Paștilor, 3 colinde pline de suflet, dragoste și recunoștință!

„Din vechi timpuri se spune că de Paști e bine să te înoiești cu ceva. Buneii noștri îmbrăcau haine noi la slujba de Înviere de la biserica din sat. Nu obișnuiam până acum să îmi cumpăr lucruri noi la Paști, dar anul acesta am făcut o cumpărătură mare care poate recupera anii precedenți. M-am mutat la cuibușorul meu în care este mult soare și energie frumoasă. Ce poate fi mai bine decât atunci când ai unde să te întorci acasă?

În semn de recunoștință pentru tot ce mi-a oferit Dumnezeu în această perioadă, am decis să lansez trei cântece pascale. Ele vor ajuta oamenii să savureze din plin atmosfera Paștilor, îi vor face mai buni, mai conștienți și mai recunoscători.

Toate colindele pascale din repertoriul meu fac parte din proiectul Fata cu cobza, or așa mi se pare mie că sună mai natural.

1.Eu pentru voi murii este cântec preluat din culegerea Pentru tine Doamne, de folcloristul Andrei Tamazlîcaru. Textul și melodia sunt populare.

2.Iartă-mă, o Doamne este colind pascal auzit la interpretul și profesorul Marin Ganciu. Cu siguranță acest cântec a fost cântat în familia dumnealui și este unul transmis din generație în generație acolo în Basarabia de Sud, zona Ismail.

3.Trimite-ne, Doamne, o ploaie cu stele este cover după Petre Teodorovici care a depus mult suflet pentru acest cântec, fiind autorul textului și a melodiei. M-a sensibilizat mesajul și am decis să îl cât și eu, mai ales că se potrivește bine cu perioada aceasta pascală”, spune interpreta, pe blogul său personal.

Foto: Alex Iordache

Distribuie articolul: