Comercianții de obiecte meșteșugărești vor beneficia de spații special amenajate în acest scop pe strada Eugen Doga din capitală. Municipalitatea anunță că au fost finalizate lucrările de amenajare și au fost instalate 21 de locuri de comerț, menționează AGORA.md.

De altfel, reprezentanții primăriei anunță că, în perioada lipsei vânzătorilor, acestea pot fi utilizate ca mobilier urban, întrucât sunt confecționate din material durabil, robust și ușor de întreținut în timp. Mai mult, pe suporturile instalate cât și pe standurile verticale se regăsesc elemente stilistice ale brandului de țară „Pomul Vieții”.

Amintim că primarul general Ion Ceban a anunțat încă în primăvara anului trecut că vânzătorii de tablouri din scuarul „Mihai Eminescu” vor avea parte de un spațiu amenajat în alt loc, unde vor fi create „condiții mai bune”.

Scuarul „Mihai Eminescu” din centrul capitalei a fost dat în exploatare după renovare în luna noiembrie 2020.  Municipalitatea planifică ca spațiul să devină loc pentru evenimente artistice. Pe teren a fost schimbat pavajul, amenajată tehnică pentru sonorizare și un teren de joacă pentru copii.

Foto: Facebook/PrimariaChisinau