La data de 11 noiembrie, 20 de elevi din cadrul Liceului Internat Municipal cu profil sportiv au prezentat semne de dureri abdominale și vomă. Cazul a ajuns în vizorul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), probele au fost prelevate, iar rezultatele urmează să apară în timpul apropiat. Mai multe detalii, vezi mai jos.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a înregistrat sesizarea la linia fierbinte pe 12 noiembrie. Cazul se referă la o  presupusă toxiinfecție alimentară în incinta Liceului Internat Municipal cu profil sportiv.

La data de 11 noiembrie curent, în instituția de învățământ au fost  alimentați 476 de elevi de diferite vârste. Din datele disponibile, administrația Liceului a informat despre faptul că circa 20 de elevi cu vârste cuprinse între 13-19 ani au prezentat dureri abdominale și vomă.

Specialiștii ANSA în comun cu specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică  au inițiat Procedura de anchetă epidemiologică al blocului alimentar din incinta liceului.

Mai exact, au efectuat prelevări de probe de materie primă, bucate gata, precum și lavaje de sanitație pentru investigarea cazului dat.

Specialiștii ANSP, de asemenea au efectuat măsuri prevăzute de Legislația în vigoare. Probele au fost expediate la laborator pentru investigații. Ancheta epidemiologică este în derulare, iar cu rezultatele acesteia urmează să fie anunțate ulterior.

Sursa: AGORA

Distribuie articolul: