Familia Regală britanică este cunoscută pentru etichetele pe care le menține, iar cea mai nouă prințesă, soția prințului Harry și Ducesă de Sussex trebuie să respecte aceste 17 reguli, printre altele, cu strictețe. Iată, așadar, care sunt DOs and DON’Ts în ceea ce privește statutul de membru al Familiei Regale.

1. Fără Selfie-uri
Da. Meghan trebuie să își ia adio de la selfie-urile care par să ne acapareze viețile. Cred că putem spune că acest tip de fotografii a devenit o normalitate în viețile noastre cotidiene. Ei, dar asta pentru noi, muritorii de rând. Familia Regală nu are voie să-și facă selfie-uri, fiindcă este aparent extrem de lipsit de respect să întorci spatele unui membru regal. Și este de preferat ca ei să-ți vadă fața.

2. Fără autografe
Aparent, nicio persoană care aparține casei regale nu are voie să semneze autografe. Probabil Meghan a mai dat autografe în zilele ei de star la Hollywood, însă acum, odată cu noua viață, obiceiurile vechi trebuie să fie lăsate în trecut.

3. Fără Social Media
După cum probabil știi, anul trecut Meghan Markle și-a șters profilul de Instagram. La fel a făcut și cu propriul ei blog. Familia Regală nu are voie să aibă profiluri proprii și personale de Social Media.

4. Fără unghii închise la culoare
Este interzis în rangul regal să porți culori închise pe unghii. De 29 de ani Regina poartă o singură culoare, Essie’s Ballet Slippers, o nuanță de nude. Meghan a ales aceeași culoare pentru ziua nunții și se pare că va trebui să o adopte mereu. Chiar dacă pare puțin exagerat, iată că e una dintre cele 17 reguli!

5. Nu se călătorește fără haine de doliu
Încă de când a murit Regele George iar Prințesa Elizabeth și Prințul Philip au trebuit să călătorească înapoi din Africa, unde se aflau într-o vizită, în haine normale, a devenit o regulă ca membrii Familiei Regale să nu mai poată călători fără hainele negre de doliu. În caz că se întâmplă ceva tragic și aceștia sunt plecați, ei trebuie să se întoarcă în outfit-uri închise la culoare.

6. Reverențe! Reverențe! Reverențe!
Meghan trebuie să se obișnuiască cu reverențele atunci când se află în aceeași încăpere cu Regina chiar și la ocaziile informale. La cele formale, trebuie să facă reverențe în fața tuturor celor care au un titlu mai înalt ca ea. Asta se aplică tuturor femeilor din Familia Regală.

7. Adio fuste scurte
Toate fustele și rochiile purtate de femeile din Casa Regală nu trebuie să depășească câțiva centimetri deasupra genunchilor. Kate, Camilla, Beatrice sau Eugenie știa deja aceste reguli de etichetă iar Meghan va renunța și ea la fustele mini și rochiile care nu se încadrează în dress-code-ul oficial.

8. Nu se stă picior peste picior
Da, este confortabil, însă nu e acceptat în rândul nobilimii. Meghan nu mai are voie să adopte această poziție atunci când stă jos. În schimb poate să își încrucișeze gleznele – e chiar indicat să adopte poziția lui Kate cu un picior ușor înclinat.

9. Fără pantofi cu platforme
Reginei îi displace complet acest tip de papuci și, ca atare, nici restul nu îl pot purta. Chiar dacă pare neesențial, iată că e una dintre cele 17 reguli. Deci, Meghan, ia-ți adio de la sandalele wedges!

10. 8:30 e ora cinei
Regina ține foarte mult la programul meselor ei, așa că dacă Meghan sau alții vor să cineze cu ea, trebuie să se muleze după orarul acesteia. 8:30 este ora cinei și nu se mănâncă niciodată mai târziu de 10.

11. Niciun loc liber!
Meghan va sta, de acum încolo, exact lângă Prințul Harry. Între ei nu pot apărea locuri libere. Oriunde va fi așezat el, ea trebuie să ocupe locul de lângă.

12. Ordinea întrării într-o încăpere
Nu se intră cum te taie capul într-o încăpere în care se află Regina. În general, ordinea spune așa: Regina Elizabeth, Prințul Philip, Prințul Charles, Camila, Prințul William, Kate Middleton, Prințul Harry și, cel mai probabil acum, Meghan.

13. Nu mănânci înainte sau după Regină
Este o regulă destul de cunoscută că este complet lipsit de respect să te apuci de mâncat, la o masă cu Regina, înaintea ei. De asemenea, atunci când Alteța Sa a terminat de mâncat (indiferent că mai este mâncare sau tu nu ai terminat) trebuie și tu să pui tacâmurile jos. Domnișoara Markle va trebui să se obișnuiască cu acest aspect.

14. Fără Monopoly
Conform Reader’s Digest, în 2008 Leeds Building Society i-a dăruit un joc de Monopoly Prințului Andrew, Ducele de York. Acesta a răspuns că: „Nu avem voie să jucăm Monopoly acasă. Devine prea vicios.” Așa că, adio jocurilor de acest tip, Meghan.

15. Nu dormi până nu se culcă Regina
Meghan a spus că există reguli stricte în ceea ce privește mersul la culcare înaintea Reginei, atunci când te afli în aceeași casă cu ea. Totuși, aceasta nu pare să fie o iubitoare a nopților pierdute, așa că Meghan nu va avea nicio problemă în acest sens.

16. Degetul mic nu se ridică
Contrar credințelor populare în ceea ce privește băutul ceaiului, degetul mic nu se ridică. Degetul mare și cel arătător trebuie să rămână pe ceașcă, în timp ce cel mijlociu susține baza acesteia. Cafeaua se îmbrățișează, dacă vrei, cu degetul arătător cuprinzând cana prin toartă. De asemenea, trebuie să bei din același loc ca să nu pătezi cana cu ruj peste tot.

17. Fără crustacee
Da, aparent acestea nu se consumă în rândul Familiei Regale din frică de toxiinfecție alimentară. Așa că dacă Meghan este o iubitoare a acestora, va trebui să își ia adio. Este una dintre cele mai importante 17 reguli!

Vezi și: Meghan și Harry – prima apariție oficială în calitate de Duce și Ducesă de Sussex (Foto)

Distribuie articolul: