În luna septembrie, proiectul Centrul Maternal „În brațele mamei” al Misiunii Sociale „Diaconia” împlineşte 8 ani de la fondare. Acest proiect are drept scop asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie.  

În toată această perioadă, Centrul Maternal a reuşit să acorde asistenţă a 122 cupluri mamă-copil. Doar în acest an, 14 cupluri au beneficiat de asistență complexă.

Mihaela Belei, coordonator de program: „În acești 8 ani am cunoscut multe destine, unele mai tragice, altele mai puțin, dar în fiecare am crezut și am lucrat pentru ca să avem un final fericit. 122 de cupluri mamă-copil ne-au spus povestea lor, iar echipa Centrului Maternal a reușit să transforme emoțiile negative și incertitudinea, în bucuria de a avea un copil și de a fi împreună cu el.” 

În cadrul proiectului toate cuplurile mamă-copil beneficiază de: întreținere și cazare, asistență spirituală, consiliere juridică, consiliere psihologică, grup de auto-ajutor, educație parentală, informare despre serviciile sociale prevăzute de legislație, ajutor în perfectarea actelor, încadrarea în câmpul muncii etc.


Centrul asigură suportul mamelor cu copii nou-născuți, constrânse să recurgă la abandon, mame solitare, mame minore, mame provenite din familii cu venituri mici sau marginalizate,gravide în ultimul trimestru de sarcină, aflate în situație de risc.

După găsirea unei soluţii şi ieşirea din Centrul Maternal, familiile sunt monitorizate şi asistate în comunitate de către Centrul de Consultanţă.

Aici găsiți una dintre istoriile de viață din Centrul Maternal!


Poți susține mamele și copilașii din acest proiect cu o donație de:

scutece (mărimea 1- 5), detergenţi, produse de igienă personală pentru maturi şi nou-născuţi. Produsele pot fi aduse la Centrul Maternal (str. Criuleni 22, sau ne puteţi contacta la nr. de tel: 069474814, Anna Ceban, responsabil PR Fundraising); pentru donaţii financiare în susţinerea programului: https://www.paypal.me/Diaconia.

Alte detalii despre organizaţie pe www.diaconia.md, Fb: Misiunea Socială Diaconia