Decorarea bradului este un proces atât de plăcut și un motiv să petreceți timpul frumos cu familia, să colecționați amintiri de neuitat și, de ce nu, să investiți în relația pe care o aveți cu cei dragi. Ne-am gândit astfel să vă oferim zece sfaturi pentru a vă decora un brad de Crăciun cu adevărat memorabil și iată cum o puteți face, astfel încât să dați o atmosferă de neuitat sărbătorii. 

Alegeți locația bradului

Nu uitați că orice alte elemente decorative sunt secundare, pe când bradul este o veritabilă piesă de rezistență, un element fără de care ar fi absolut imposibilă această sărbătoare. Deci, dacă aveți o cameră mare, atunci bradul trebuie amplasat în imediata apropiere a unei surse de lumină, care l-ar scoate în evidență. În plus, dacă vreți să utilizați multe ghirlande sau alte decorațiuni pentru brad electrice, atunci este oportun ca acesta să fie amplasat lângă o sursă de energie electrică, dar izolată corespunzător.

Optați pentru o cromatică unitară

Ați văzut vreodată filme de Crăciun din Statele Unite ale Americii? Țineți minte acei brazi coloși, absolut superbi, care sunt decorați într-o singură sau în două nuanțe? Se spune că e un etalon al eleganței să pui doar o singură culoare pe brad, maxim două, dar care se combină reciproc avantajos. De exemplu, poți alege gri metalic și un albastru nobil sau roșu și alb sidefat pentru globuri și ghirlande.

Primele elemente de decor sunt cele electrice

O regulă importantă pentru aranjarea elegantă a unui brad este ca elementele sau jucăriile pentru brad LED să fie primele amplasate, astfel încât să transmită sau să reflecte irizațiile luminoase pe sub alte jucării, transformând bradul într-o imagine multidimensională.

Nici prea mult, nici prea puțin

Când nu știți cum să decorați sau vă e frică, alegeți mai puțin în favoarea la mai mult. Decât să încărcați bradul, astfel încât să pară nedeslușit sau să-și piardă farmecul, mai bine îl stratificați corect. Alegeți niște ghirlande LED, niște globuri de brad și niște ghirlande clasice. Cu siguranță, bradul va deveni mai organic în tot designul sărbătorii.

Personalizați bradul

Este o metodă excelentă de a vă scoate bradul din anonimat, deoarece puteți folosi jucării craft pe care să le creați, de exemplu, împreună cu cei mici. Cumpărați globuri albe și lăsați copiii să își pună amprentele colorate pe ele sau faceți mici fotografii instant pe care să le puneți pe ațe, prinse în mici clești, ca pe o ghirlandă.

Utilizați eco-style în decorare

Aici ne referim la jucării din lemn, ghirlande din frunze sau diferite fundițe din pânză de in. Toate aceste decorațiuni vor da un aspect organic bradului și, în plus, chiar sunt ecologice.

Încercați stilul minimalist în decorare

Ce ar fi dacă ați renunța la globuri masive în favoarea unor lămpi LED pentru brad? Sau dacă ghirlandele pufoase le veți înlocui cu ghirlande electrice? S-ar putea să fiți plăcut surprinși de frumusețea firească a unui brad natural.

Folosiți decor comestibil

Da, puteți chiar să coaceți diferite turte dulci, să le ornați și să le prindeți de brad. Micii oaspeți vor fi încântați.

Folosiți darurile ca parte din decor

Cutiile imense în care ați împachetat darurile se pot integra perfect în decorul bradului, dacă alegeți ambalajele în aceiași cromatică.

Amplasați bradul într-o poveste

După cum spuneam anterior, bradul e parte dintr-un întreg design al sărbătorii, deci, puteți crea o adevărată istorie în jurul său. Folosiți pitici, decorațiuni și luminițe în imediata sa apropiere, astfel încât cei care vă vor vizita casa să pătrundă în atmosfera unui adevărat basm.

Distribuie articolul: