Mediul ecologic nefavorabil, alimentația incorectă, coafarea, decolorarea, procedurile termice de durată asupra firelor părului – toate își lasă amprenta negativă asupra stării părului. Iar, pentru a avea un păr îngrijit și sănătos, e nevoie de o rutină aleasă cu grijă și potrivită exact conform tipului de păr. Rutina coreeană de îngrijire a părului implică mai mulți pași. 

Pasul 1. Scrub pentru scalp.

Coreenii preferă folosirea unui peeling pentru scalp pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii, uleiul și impuritățile acumulate la suprafața pielii. Scrub-ul pentru scalp nu este altceva decât un șampon destinat unei curățări mai profunde a scalpului. Este alcătui din salicilat și nu face spumă la aplicare. Peeling-ul este recomandat de a fi aplicat o dată pe săptămână, iar în cazul scalpului uscat, poate fi aplicat și o dată la 2 săptămâni.

CP-1, Head Spa Scalp Scaler, 250 ml – peeling-ul curăță delicat pielea scalpului, hrănește și calmează pielea, reglează secreția sebumului și protejează împotriva efectelor negative ale radiațiilor ultraviolete. 

Pasul 2. Șampon.

Rutina de îngrijire coreeană a părului include în sine folosirea unor șamponuri gentile, destinate exact tipului de păr și necesităților părului. Pe lângă curățarea pielii scalpului și părului, este important ca șamponul să fie unul hidratant. 

Efectuarea unui masaj al scalpului este benefic și este recomandat a fi efectuat la fiecare curățare a acestuia. 

Lador, Herbalism Shampoo – este un șampon pe bază de plante, slab acid, care curăță bine pielea scalpului, reduce iritația și oferă fermitate părului slab, îndepărtează mătreața. 

Pasul 3. Masajul scalpului.

Coreenii folosesc în mod regulat accesorii destinate masării pielii capului, pentru a îmbunătăți circulația sângelui, care la rândul său va favoriza creșterea părului. Peria pentru masaj poate fi folosită pe părul deja uscat, pentru masaj sunt benefice mișcările circulare, pentru activarea foliculilor părului. 

Plu, Scalp Massage Brush – peria pentru masajul scalpului, ajutorul perfect în atingerea rezultatelor maxime.

Pasul 4. Condiționer.

O îngrijire deplină a părului conține în sine aplicarea unui condiționer după curățarea scalpului și părului de impurități. Este recomandat de a fi aplicat condiționerul pe părul puțin uscat pentru rezultate pe măsură. 

Ginger Purifying Conditioner – balsamul potrivit pentru îmbunătățirea părului deteriorat, elimină uscăciunea și fragilitatea părului, îl hidratează intens și îl face mai ascultător la aranjare. 

Pasul 5. Masca pentru păr. 

Unul dintre rolurile principale în îngrijirea părului îl dețin măștile pentru păr. Masca reprezintă tratamentul pentru păr și îl protejează de factorii nocivi ai mediului. În lista ingredientelor deseori vom vedea uleiuri, precum ulei de argan, ulei de cocos sau ulei de ricin, uleiuri benefice pentru păr. 

Estetic House CP-1, Ceramide Treatment – restabilește intens părul deshidratat, uscat, fragil, deteriorat de efectele termice și chimice.

Pasul 6. Clătirea părului cu oțet.

Clătirea părului cu oțet este un pas important în rutina de îngrijire a părului. Acest pas ajută în menținerea unui pH echilibrat al scalpului, la minimizarea iritației și evitarea uscăciunii excesive. Ca rezultat, scalpul și părul vor arăta sănătos și bine. 

CP-1, Raspberry Treatment Vinegar –  asigură hidratarea profundă a părului și oferă părului o strălucire deosebit, după aplicare părul e neted, mătăsos și strălucitor.

Pasul 7. Toner pentru scalp și păr.

Tonerul va fi benefic prin oferirea unor senzații de calmare a pielii, îndepărtarea mătreții și hidratarea pielii scalpului. Tonerul are și capacitatea de a oferi volum părului de la rădăcină. 

Lador, Dermatical Scalp Tonic – tonerul pentru curățarea scalpului, calmează eficient scalpul, previne apariția mătreții și întărește părul de la rădăcină.

Pasul 8. Serum pentru scalp și păr.

Serumul pentru păr are capacitatea de a elimina uscăciunea părului, îmbunătățește structura foliculilor de păr și funcționează ca strat de protecție împotriva impurităților, procedurilor termice și razelor UV.

Estetic House, CP-1 3seconds Hair Fill-up Waterpack Serum – conține un complex special AQUA COMPLEX, o combinație a aminoacizilor, care favorizează restabilirea părului deteriorat, împiedică eliminarea umidității și formează un strat protector.

Pas 9. Îngrijirea nocturnă.

Este recomandat de a fi folosite și soluții speciale pentru îngrijire pe timp de noapte a părului, care vor oferi substanțe nutritive părului fiind aplicate pentru o durată mai îndelungată. 

Lador, Sleeping Clinic Ampouleeste un ser de regenerare intensă pentru perioada nopții, serul protejează părul, restabilește structura părului deteriorat și îl lasă mai neted și strălucitor. 

Pasul 10. Folosirea protecției termice.

Pentru a ne asigura că procedurile termice nu vor afecta structura părului, este importantă folosirea unei protecții termice la coafare sau în cazul expunerii la temperaturi mai ridicate.

Lador, Thermal Protection Sprayeste un spray pentru refacerea și protejarea părului împotriva efectelor dăunătoare ale dispozitivelor de coafat, produsul se aplică ușor și rapid pe păr, iar ca rezultat avem părul protejat și mai ascultător.

Părul este cartea de vizită a fiecărei femei, alege rutina potrivită pentru părul tău în magazinele Herb! Alege tot ce e mai bun pentru tine, pentru pielea ta, așa ca să radiezi.

Distribuie articolul: