Majoritatea dintre noi își încep ziua savurând o cană de cafea. Lapte, frișcă, zahăr sau chiar unt, probabil că ai adăugat la un moment dat cel puțin unul dintre acestea în cafea pentru a-i îmbunătăți gustul. Totuși cel mai benefic ingredient pentru sănătatea ta este scorțișoara.  Acest condiment îmbunătățește gustul cafelei și are o mulțime de beneficii. Iată 10 motive de ce ar trebui să adaugi scorțișoară în cafea. 

Cafeaua va avea un gust mai bun

Evident, dacă pui scorțișoară în ceașca de cafea, îi vei modifica gustul. Dacă vrei să înlocuiești zahărul, atunci acest condiment este perfect. Scorțișoara va îndulci cafeaua, dar o va face și mai aromată.

Scorțișoara e un antioxidant

Scorțișoara conține o cantitate surprinzătoare de antiocidanți. Potrivit unui studiu de cercetare de la Penn State, scorțișoara este un condiment potrivit pentru dietă, datorită conținutului său ridicat de antioxidanți. O linguriță de scorțișoară, după cum relatează Health.com, conține la fel de mulți antioxidanți ca o jumătate de cană de afine, unul dintre cele mai încărcate alimente cu antioxidanți.

Scorțișoara ajută creierul

Cofeina din cafea poate fi modul în care îți  pui creierul în funcțiune dimineața, dar adăugarea scorțișoarei va îmbunătăți procesarea cognitivă a creierului, va stimula funcția cerebrală în ansamblu.

Potrivit unei cercetări efectuate la Universitatea Wheeling Jesuit, simplul fapt de a mirosi scorțișoara ajută la îmbunătățirea capacităților de procesare a informației, iar ingerarea condimentului este și mai benefică. Participanții la studiu au fost mai capabili să finalizeze sarcinile atunci când au mâncat scorțișoară și și-au îmbunătățit atenția în general.

Scorțișoara protejează împotriva glicemiei ridicate

Dacă preferi cafeaua dulce, scorțișoara este o alegere mai sănătoasă decât zahărul. Condimentul îmbunătățește eficiența insulinei din organism, prevenind și calmând inflamațiile din țesuturi și articulații, potrivit unui studiu de cercetare al Universității din Georgia.

Scorțișoara poate ameliora simptomele răcelii

Băuturile fierbinți sunt o modalitate excelentă de a calma durerile de gât, iar scorțișoara nu face decât să sporească această calitate de ameliorare a durerii. Consumul de scorțișoară într-o băutură caldă, cum ar fi cafeaua, deschide și curăță sinusurile și reduce producția de mucus, două dintre cele mai enervante simptome ale răcelii comune.

Vei avea mai multă energie

Scorțișoara îți oferă un plus de energie atunci când este combinată cu cafeaua. În timp ce scorțișoara acționează pentru a menține stabil nivelul de zahăr din sânge, aceasta ajută și la stabilizarea nivelului de energie.

Scorțișoara e bună pentru inimă

În cadrul aceluiași studiu de cercetare Penn State menționat mai devreme, echipa de cercetare a descoperit că scorțișoara vă reduce riscul de afecțiuni și boli legate de inimă. Pur și simplu, scade cu până la 30% trigliceridele dăunătoare care cauzează înfundarea arterelor și alte probleme de sănătate legate de inimă.

Nu vei mai ronțăi atât de mult la gustări

Scorțișoara este un condiment recomandat pentru cei care vor să slăbească, deoarece stabilizează insulina și împiedică nivelurile să crească brusc (care este un factor care ne provoacă foamea).

Scorțișoara ajută sistemul imunitar

Pe lângă faptul că ajută la calmarea durerilor de gât și a sinusurilor înfundate care vin odată cu răceala obișnuită, consumul de scorțișoară te poate ajuta să previi apariția bolilor, stimulându-ți sistemul imunitar. Numeroșii antioxidanți ai scorțișoarei opresc dezvoltarea bacteriilor, scad colesterolul și mențin organismul sănătos în general.

Scorțișoara este plină de vitamine și nutrienți

Scorțișoara este un condiment care este plin de o varietate de vitamine și nutrienți. O lingură de scorțișoară conține 4 grame de fibre, 68% din manganul zilnic, 8% din calciul zilnic, 4% din fierul zilnic și 3% din doza zilnică de vitamina K. Consumând cafea cu scorțișoară, obții doza de cofeină și o doză mare de vitamine și suplimente zilnice într-o singură băutură delicioasă.

Distribuie articolul: