Regulile pe care trebuie să le respecte membrii Familiei Regale Britanice sunt stricte. Totul este supus unui protocol strict, de la ținutele pe care le poartă, gesturile pe care le fac în public sau cuvintele pe care le spun. Însă fiecare generație are rebelii săi. Iar în prezent, Prințul Harry și soția sa, Meghan Markle, par să fie cei care nu se tem să încalce regulile învechite.
Iată câteva moduri în care Ducele și Ducesa de Sussex au încălcat de-a lungul timpului protocolul regal:

Meghan Markle nu a purtat sutien la un eveniment oficial

Pentru prima sa apariție publică în calitate de Ducesă, Meghan a ales o rochie de culoare nude a brandului Goat și o pălărie semnată Philip Treacy. Ținuta sa a arătat impecabil, dar presa și userii de pe Internet au observat că soția Prințului Harry nu purta sutien. O regulă nescrisă a casei regale le impune femeilor din familia regală să includă obligatoriu această piesă de lenjerie intimă în ținutele lor pentru evenimente oficiale.

Prințul Harry și Meghan Markle nu își ascund sentimentele în public

Membrii familiei regale nu au voie să-și arate afecțiunea în public. Îmbrățișările și săruturile sunt foarte rare, fiind acceptate în ziua nunții sau la evenimente informale. Dar Harry și Meghan nu consideră că este ceva greșit în a-ți arăta sentimentele pentru persoana pe care o iubești. Cei doi se țin de mână des și se îmbrățișează în public. După un meci caritabil de polo la care a participat, Prințul Harry a sărutat-o pasional pe Meghan. Astfel de gesturi la evenimente sportive nu sunt tocmai rare. Și Prințesa Diana l-a sărutat pe Prințul Charles după o astfel de competiție sportivă.

Meghan Markle își închide singură portiera mașinii

Chiar dacă acest gest nu este o încălcare gravă a protocolului, membrii familiei regale nu fac de obicei acest lucru. Nu este neapărat o greșeală de protocol, dar specialiștii în etichetă spun că un membru al staff-ului se ocupă de acest lucru în cazul unui demnitar sau al unei persoane din familia regală.

Prințul Harry a zburat cu avionul privat până în Canada ca să o vadă pe Meghan

Înainte de a o cere în căsătorie pe Meghan, Prințul Harry a vizitat-o în Toronto, Canada, acolo unde fosta actriță lucra la un nou film. Însă acest gest aparent nevinovat încalcă politica oficială a casei regale, care le interzice membrilor săi să combine vizitele oficiale cu chestiuni personale. Prințul Harry se afla atunci într-o vizită în Caraibe.

Ducesa de Sussex nu poartă dres

Dresul este un element esențial în garderoba femeilor din familia regală. Se pare că Regina Elisabeta ține foarte mult la respectarea acestei reguli, prin urmare toate membrele casei regale poartă dres în timpul aparițiilor publice, indiferent de vreme. Dar Meghan Markle a apărut de câteva ori în public ignorând această regulă. Mai mult, a purtat și pantofi cu vârful deschis, un alt tabu vestimentar, potrivit etichetei regale.

Harry și Meghan și-au dat jos pantofii pe plajă

În timpul turneului oficial în Australia, din octombrie 2018, Ducele și Ducesa de Sussex au vizitat celebra Bondi Beach din Sydney. Harry și Meghan și-au dat jos pantofii și au mers desculți pe plajă, ceea ce este o încălcare directă a etichetei regale. Kate Middleton, spre deosebire de Meghan, și-a păstrat pantofii în picioare în timpul unei plimbări pe plajă din cadrul vizitei în Australia din anul 2014.

Meghan nu a purtat un ecuson cu numele său la Royal Ascot

Cursa anuală de cai numită Royal Ascot are un cod vestimentar strict. Femeile invitate să asiste la competiția sportivă trebuie să poarte rochii lungi cel puțin până la nivelul genunchilor și să aibă umerii acoperiți. De asemenea, trebuie să poarte pălării elegante și ecusoane speciale în piept cu numele lor. În timpul evenimentului din 2018, Meghan a ignorat regula etichetei cu nume. Ducesa de Sussex nu a prins ecusonul în piept, ci l-a ținut în mână. Singurul membru al familiei regale care nu trebuie să poarte ecusonul cu nume este Regina Elisabeta.

Meghan Markle merge în fața Prințului Harry

Potrivit protocolului regal, membrii familiei regale care au origini sau un statut inferior trebuie să meargă în spatele celui care deține un titlu mai înalt. Meghan Markle a mers adesea în fața Prințului Harry, iar acesta este de obicei cel care o invită să meargă înaintea sa la evenimente publice.

Ducele și Ducesa de Sussex i-au urat „La mulți ani” Prințului George într-o manieră informală

Modul în care Prințul Harry și Meghan Markle au ales să-i ureze la mulți ani nepotului lor, George, a fost considerat mult prea informal de unele persoane. Harry și Meghan au adăugat un comentariu pe Instagram la postarea publicată de Palatul Kensington cu ocazia zilei de naștere a Prințului George. „La mulți ani! Îți dorim o zi specială și multă iubire”, au scris Ducii de Sussex. Criticii spun că aceștia ar fi trebui să creeze o postare specială pentru a-i face urări lui George. De asemenea, mesajul publicat este informal și nu include titulatura completă a viitorului rege. Chiar și în asemenea context, Meghan și Harry ar fi trebuit să i se adreseze Prințului George cu formula „Alteța Sa Regală”.

Sursa