Viața unei mame nu este deloc ușoară. Multe lucruri pe care le făcea înainte acum par imposibile, iar altele noi le-au luat locul. Pentru niciunul dintre ele nu ar trebui să-și ceară scuze vreodată!

Cum și când să-ți hrănești copilul

Nimeni nu are dreptul să îți spună cum ar trebui să îți hrănești copilul. Deci nu datorezi scuze nimănui care crede că știe mai bine decât tine de ce are nevoie copilul tău. Indiferent dacă alegi să alăptezi sau să folosești formula, această alegere este doar a ta. Și, în ceea ce privește locul în care îți hrănești copilul, nu ar trebui să te simți vinovată că o faci uneori în locuri publice.

La urma urmei, bebelușul tău trebuie să mănânce și nu este problema ta dacă oamenii se simt inconfortabil văzându-te că alăptezi.

Că nu ai mulți bani

Nu trebuie să fii bogată pentru a putea crește bine un copil. Dar când banii sunt puțini, s-ar putea să simți că nu-i oferi suficient copilului. Cu toate acestea, tot ce are nevoie copilul tău sunt dragostea și grija ta. Și, dacă ai suficienți bani pentru a-i hrăni și îmbrăca, nu trebuie să simți că eșuezi dacă nu le oferi mai multe jucării, vacanțe sau anumite experiențe.

Că ai nevoie de timp doar pentru tine

Odată ce naști, s-ar putea să simți presiunea de a petrece tot timpul cu copilul tău. Și, dacă ai nevoie vreodată de timp de una singură, s-ar putea să te simți vinovată, ca și cum ai fi o mamă denaturată. Cu toate acestea, acest lucru nu este deloc adevărat! Cu toții trebuie să ne facem timp doar pentru noi din când în când și e de înțeles că avem nevoie de asta pentru a ne reîncărca bateriile.

Că în casa ta este dezordine

Nu devii brusc o persoană sau o mamă rea dacă există jucării înșiruite pe podea sau dacă sunt vase murdare în chiuvetă. Să ai grijă de copilul tău poate fi un job cu normă întreagă, așa că nu te învinovăți dacă nu ai timp sau energie pentru a curăța sau ordona totul. Și, chiar dacă faci curățenie, copilul tău va crea probabil alt haos în câteva minute. Așadar, nu trebuie să-ți ceri scuze pentru asta, așa sunt copiii!

Pentru felul în care arăți

Nu trebuie să arăți într-un anumit fel pentru nimeni. Nu datorezi asta nimănui! Fie că părul tău este dezordonat sau că porți mereu aceleași haine de casă vechi, nimeni nu are dreptul să facă anumite comentarii despre aspectul tău. Și nu trebuie să te grăbești să revii la corpul de dinaintea maternității și să începi să slăbești din momentul în care naști. Iubește-ți corpul și faptul că a fost capabil să îți aducă copilul pe această lume.

Că ai scurgeri la nivelul sânilor

Indiferent cât de des alăptezi sau câte tampoane de alăptare ai în sutien, sânii tăi ar putea avea scurgeri din când în când. Și este un proces natural pe care nu îl poți controla. Deci, dacă altcineva are o problemă cu asta, nu simți nevoia să-ți ceri scuze!

Că nu te simți întotdeauna fericită

Să ai grijă de copilul tău non-stop poate fi obositor atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional și este posibil să nu știi întotdeauna ce să faci și te simți neajutorată. A fi mamă este o treabă extrem de grea, deci este în regulă să nu te simți întotdeauna fericită.

Că ai nevoie de ajutor

S-ar putea să pară că, atunci când ești părinte, ar trebui să știi cum să ai grijă de copilul tău de unul singur. Așadar, s-ar putea să simți că eșuezi în creșterea lui dacă ceri cuiva sfaturi sau ajutor. Dar nu este nimic în neregulă și asta nu înseamnă că ești o persoană slabă. Vrei doar ce e mai bun pentru copilul tău și asta e tot ce contează.

Cum naști

Doar tu poți decide ce este cel mai bine pentru tine și unde și cum te vei simți cel mai confortabil când vei naște. Probabil vei fi înconjurată de „experți” care îți pot spune că decizia ta este greșită și că ei știu singura modalitate corectă de a naște. Dar, acest lucru nu depinde de ei și nu trebuie să îți justifici în fața nimănui alegerea.

Că nu poți participa la toate evenimentele sociale la care ești invitată

Când devii părinte, programul tău se schimbă complet. Dar tu rămâi aceeași pentru prietenii și s-ar putea să te invite în continuare să petreci timp cu ei din când în când. Și, dacă ești ocupată cu copilul tău sau vrei doar să te relaxezi singură acasă, nu trebuie să-ți ceri scuze de fiecare dată când refuzi o invitație. La urma urmei, prietenilor tăi le pasă de tine, așa că ar trebui să înțeleagă.

Sursa: Eva.ro

Distribuie articolul: