De cele mai dese ori atunci când ne interesăm despre o dietă, fructele devin un aliment aproape tabu, din cauza conținutului de zahăr. Totuși nu este cazul să renunțați la ele, întrucât acestea vă pot ajuta să blocați poftele și chiar să slăbiți.

Iată 10 fructe, recomandate de doc.ro, pe care să le consumați cu moderație și care vă ajută să slăbiți:

Soiuri de pere – cu un conținut de fibre mai mare decât majoritatea fructelor, perele mențin senzația de sățietate și pot fi consumate pe post de gustare la dietă. Acestea mențin nivelul de zahăr din sânge echilibrat (glicemia echilibrată) și te ajută să slăbești.

Coacăzele – aceste fructe ajută organismul să topească depozitele de grăsimi. Totodată, ingredientele active din coacăze combat colesterolul mărit și rezistență la insulină.

Pepenele roșu – sărac în calorii, însă bogat în conținutul de apă, pepenele este un aliat de preț pe tipul curelor de slăbire. O cană de cuburi de pepene nu conține mai mult de 100 de calorii, însă te va satură instantaneu, reducând apetitul pentru câteva ore. Conținutul bogat în apă va hidrata organismul.

Grepfrutul – o jumătate de grepfrut are 60 de calorii, însă este vorba despre calorii „goale”. Asta înseamnă că organismul consumă mai multe calorii în timp ce digera acest fruct, decât primește. Naringina, ingredient activ din grepfrut, poate stimula scăderea în greutate și poate reduce totodată nivelul de zahăr din sânge (glicemia).

Merele – bogate în fibre, merele suprima apetitul, ținându-ți de foame mult timp. Un studiu făcut de cercetătorii de origine braziliană a demonstrat că 3 mere pe zi pot stimula eliminarea kilogramelor în plus. Avantajul merelor constă în faptul că pot fi mâncate oriunde, le poți lua cu ține în geantă și le poți consumă atunci când simți nevoia de o gustare rapidă care să îți potolească foamea.

Rodia – rodia stimulează metabolismul datorită antioxidanților care se regăsesc în acest fruct în concentrație mare. Consumul de rodie la dietă va ajută în controlul senzației de foame.

Banana – bananele au căpătat o reputație proastă, fiind adesea evitate la dietă. Ei bine, acestea sunt bogate în fibre și te pot ajută să îți ții foamea sub control. O banană nu conține mai mult de 105 calorii și este în mod deosebit recomandată după practicarea unor activități fizice intense.

Portocala – și portocală determina organismul să consume mai multe calorii decât conține ea. Având în vedere că portocală conține calorii goale, este recomandată în timpul curelor de slăbire. Sucul de portocală, însă, este complet interzis la dietă, întrucât are un aport caloric foarte mare, fiind bogat în zaharuri.

Kiwi – semințele de kiwi conțin fibre insolubile, care stimulează digestia și totodată mențin senzația de sațietate pentru mai mult timp. Acest fruct poate fi folosit pe post de gustare între mese în timpul curelor de slăbire.

Avocado – bogat în calorii, dar și în grăsimi bune, avocado este de multe ori evitat la dietă. Ei bine, acesta poate susține scăderea în greutate, în ciuda faptului că e un fruct cu densitate calorică mare – o jumătate de avocado conține 160 de calorii. Studiile au arătat că avocado menține senzația de sațietate mai mult decât orice alt fruct, suprimând astfel apetitul.

Sursa: Doc.ro

Foto: Pexels.com