Industria cinematografică este bogată în filme de toate genurile posibile. De la istorii de viață reale până la cele mai neînchipuite fantezii. Astăzi, vă propunem o listă cu 10 filme bazate pe fapte reale. Filme care prezintă evenimente ce au schimbat viața oamenilor. Filme cu luptători, eroi și povești adevărate.

Hacksaw Ridge

Filmul a apărut pe ecrane în anul 2016 și prezintă istoria unui tânăr medic în timpul celui de-al II-lea Război Mondial, Desmond Doss. Bazându-se pe principiile și valorile creștine, Desmond refuză să omoare oameni. Ce se va întâmpla cu el și cum va supraviețui în război fără a omorî oameni, aflați din pelicula ecranizată. Filmul are un puternic impact emoțional, din acest motiv sugerăm să nu fie vizionat îmreună cu copiii.

Togo

Togo este numele unui câine de sanie care în 1928 a ajutat la prevenirea unei epidemii în orașul Nome, Alaska. Din cauza condițiilor meteorologice groaznice nu era posibilă transportarea antitoxinelor pe cale aeriană. Această misiune a fost însărcinată lui Leonard și câinilor lui de sanie în fruntea cărora era Togo.

Richard Jewell

Richard este agent de pază la Jocurile Olimpice din Atlanta, 1996. Datorită lui, multă lume va fi salvată după ce acesta vede un rucsac cu o bombă în el. Dar ce va urma? De ce organele de drept și presa îl vor prezenta pe Richard ca fiind principalul vinovat? Care este adevărul?

Adrift

Este povestea a doi tineri. S-au întâlnit, s-au îndrăgostit și au pornit într-o călătorie în Oceanul Pacific. Este călătoria ce le va schimba viața din momentul în care se vor confrunta cu unul dintre cele mai puternice uragane din istorie.

Citește și: 10 filme spectaculoase care îți vor dărui o doză virtuală de natură, atât de necesară în carantină (Video)

Just Mercy

Filmul prezintă istoria unui avocat de culoare, Brian Stevenson. El s-a dedicat luptei pentru egalitatea de drepturi și luptei pentru aceleași șanse de salvare în instanță a persoanelor neajutorate și discriminate.

Ford vs Ferrari

Linia scenarică se desfășoară în jurul unui grup de ingineri și designeri auto americani. Echipa susținută de designerul Carroll Shelby și racerul britanic Ken Miles trebuie să contruiască de la zero o mașină sport complet nouă, capabilă să învingă invincibilul campion al cursei – Ferrari.

The Revenant

Rănit grav, Hugh este lăsat de camaradul său să moară în întinderea Vestului Sălbatic american. Acum Hugh are la el doar o singură armă și dorința de a merge până la capăt. El este gata să lupte cu stările timpului, să depășească orice obstacol pentru a supraviețui și a se răzbuna pe prietenul care l-a lăsat să moară.

Battle for Sevastopol 

Filmul ne spune povestea unei tinere de 25 de ani care s-a oferit voluntară pe front. Ludmila, în timpul războiului a omorât 309 fasciști, în același timp dând dovadă de curajul și voința pe care mulți dintre soldații bărbați nu le aveau.

The Blind Side

În timp ce era încă un adolescent, Michael Oer era un adevărat uriaș în rândul oamenilor. Acest lucru îl făcea să nu se regăsească printre ei, iar faptul că era copil de culoare îngreuna situația. Totul se schimbă când, rămas fără locuință, este luat sub tutelă de o familie înstărită, care îl ajută pe băiat să treacă peste greutăți și să se regăsească pe sine.

Soul Surfer

Încă din copilărie, Bethany a fost pasionată de surfing, dar la vârsta de 13 ani, în timp ce se afla în apă a fost atacată de un rechin. În consecință fata a rămas fără mâina stângă. Totuși, acest lucru nu o împiedică pe Bethany să-și îndeplinească visul.

Autor: Irina Lanciu, reporteră stagiară

Sursa: AGORA