Senzația de balonare dereglează nu doar digestia, ci și dispoziția, pofta de lucru sau activitățile fizice uzuale. Iată câteva sugestii pentru mesele tale, dacă suferi frecvent de această problemă, conform unui articol marca WEB.MD

Avocado

Aceste fructe alungite (da, sunt fructe!) sunt pline de potasiu. Corpul tău are nevoie de potasiu pentru a-și gestiona nivelul de sodiu, care la rândul său controlează cantitatea de apă pe care o reține Cu cât sistemul funcționează mai bine, cu atât vei avea mai puțină balonare după masă.

Banane

Bananele sunt, la rândul lor, o sursă premium de potasiu. Un studiu a arătat că femeile care au mâncat o banană înainte de fiecare masă au suferit mai puțin de balonare, decât cele care nu le-au adăugat dietei. Experții cred că asta se datorează faptului că produc anumite bacterii intestinale care ajută la calmarea producției de gaze în sistemul digestiv.

Țelină

Ronțăie niște țelină pentru un impuls de hidratare, util pentru a-ți pune digestia în mișcare. Ca bonus, țelina oferă, de asemenea, anumite flavonoide (molecule minuscule folositoare sănătății) care reduc inflamația din corpul tău, inclusiv în intestin.

Curcuma

Acest condiment asociat cu o aromă unică și culoarea galbenă conține o bună parte din compusul prețios numit curcumin. Studiile arată că curcumina poate îmblânzi simptomele sindromului colonului iritabil, ameliorând disconfortul, reglând acțiunea sistemului digestiv și reducând balonarea.

 


Mentă

Studiile arată că menta poate ajuta la relaxarea mușchilor sistemului digestiv. Acest lucru ajută la motilitatea digestivă, ameliorând senzația de balonare a stomacului. Ceaiul de mentă poate avea un efect calmant, pozitiv pentru cei cu asemenea probleme.

Ghimbir

Ghimbirul cu gust picant crește secreția de suc intestinal. Acest lucru ajută la digestie și stimulează stomacul să se golească mai repede, ceea ce previne balonarea.

Sparanghel

Sparanghelul este o sursă bună de inulină, o fibră insolubilă care hrănește bacteriile bune din intestin și regulează procesul de digestie.

Fenicul

Această rădăcină vegetală și semințele sale au un compus care relaxează spasmele din tractul gastro-intestinal. Cu mai puține spasme, gazele pot trece prin intestin mai ușor, astfel încât balonarea să nu devină o problemă pregnantă.

Roșii

O dietă care include roșii te va încărca cu licopen, un antioxidant care funcționează ca un antiinflamator în tot corpul. Roșiile sunt, de asemenea, pline de potasiu, despre care am mai menționat.

Chefir

Unele studii spun că consumul de chefir sau airan, băuturi fermentate acidolactice, elimină gazele din sistemul digestiv cu până la 70%.

Foto: assets.sport.ro

Distribuie articolul: