Anual, pe data de 1 Decembrie, România marchează Ziua Națională. Ziua Națională a României este sărbătorită pe 1 decembrie, iar această dată, stabilită printr-o lege promulgată în 1990, marchează un moment important din istoria românilor și anume cel în care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România, în 1918.

În context, redacția noastră va publica câteva mesaje de felicitare parvenite de la cetățenii Republicii Moldova. Primul mesaj vine din partea Vioricăi Ataman, travel Writer/Blogger.

„De ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI vreau să mulţumesc ţării mele pentru miile de burse oferite elevilor şi studenţilor din Republica Moldova. A fost o oportunitate pentru mulţi dintre noi să conştientizăm că aparţinem unei culturi şi unei istorii comune continue. Istoria românilor şi cultura românească se împletesc armonios cu zecile de râuri ce străbat ţara, cu crestele munţilor din Carpaţi, cu măreţia Dunării şi impresionanta deltă, cu oamenii simpli din satele de la câmpie şi de la munte, cu oraşele medievale, cu minunatele biserici şi mănăstiri de pe tot întinsul ţării. E „partea noastră de cer” unde ne simţim liniştiţi şi acasă. Toate luate împreună reprezintă poporul român, cu bune şi cu rele, aşa cum este şi viaţa unui om. Ne dorim şi le doresc românilor de pretutindeni înţelepciune şi responsabilitate în tot ce fac, doar aşa menţinem vie memoria trecutului şi încrederea în ziua de mâine”.