Anual, pe data de 1 Decembrie, România marchează Ziua Națională. Ziua Națională a României este sărbătorită pe 1 decembrie, iar această dată, stabilită printr-o lege promulgată în 1990, marchează un moment important din istoria românilor și anume cel în care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România, în 1918.

În context, redacția noastră va publica câteva mesaje de felicitare parvenite de la cetățenii Republicii Moldova. Un mesaj de felicitare vine din partea Olgăi Gherghelejiu, din Soroca.

„1 decembrie este Ziua Națională a României, care răscolește suflete, adună emoții, conturează trăiri. Este Sărbătoarea Românilor de Pretutindeni, a celor care simt si gândesc românește! Cu drag de Țară și de Neam, transmit gândul meu curat , pe aripi de dor, tuturor celor care păstrează în inimă, ca într-un altar, sfântă rugaciune pentru cel mai frumos vis al nostru, al basarabenilor- Unirea! Am sperat si mai continui sa sper, cine știe, poate se îndură Bunul de noi. Cu toate acestea cunoaștem bine o afirmatie – fiecare popor își merită conducătorii. Atâta timp cât vom sta cu capul plecat, nu vom vedea orizontul care ne deschide o nouă lume, o nouă viată! Cât voi fi capabilă să răsădesc floarea românismului, am s-o fac neîncetat, necătând la faptul că nu am acte românești- le am în suflet, asa cum nimeni nu a întrebat părinții nostri dacă se dezic de ea… de Țara- Mamă. În numele meu și al tuturor sorocenilor care se consideră români în suflet, aducem fraților noștri urări de bine și sănătate. Trăiască, Trăiască, Trăiască și-nfloreasca Moldova, Ardealul și Țara Românească!

„Suntem români și punctum” – nimeni n-a spus-o mai exact decât Eminescu! Să ținem minte cine suntem, de unde venim și încotro mergem! Și sa nu uităm că în vremuri grele România ne-a ajutat, ne-a susținut și a împărțit frățește cu noi bucățica de pâine. Mulțumim, România! La mulți ani!”

Distribuie articolul: