Anual, pe data de 1 Decembrie, România marchează Ziua Națională. Ziua Națională a României este sărbătorită pe 1 decembrie, iar această dată, stabilită printr-o lege promulgată în 1990, marchează un moment important din istoria românilor și anume cel în care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România, în 1918.

În context, redacția noastră va publica câteva mesaje de felicitare parvenite de la cetățenii Republicii Moldova. Un mesaj de felicitare vine din partea Nadiei Popovici. Nadia este originară din raionul Șoldănești, dar stabilită cu traiul în Bologna, Italia.

„Ziua Națională a României e sărbătoarea noastră importantă, inclusiv a tuturor cetățenilor din Republica Moldova. Necunoașterea istoriei națiunii românești și acceptarea manipulării identității naționale de către basarabeni conduc la menținerea teritoriului actual al Republicii Moldova în captivitatea statului rus care frânează progresul politic, economic și social al Basarabiei. A susține existența statului-fantomă Rep. Moldova separat de România cu opiniile absurde de tipul “vrem să fim un stat independent și neutru și nu ne trebuie nouă România” e la fel cum ar zice ucrainenii din Crimeea „vrem să fim independenți și separați de Ucraina”. Sunt mândră că sunt româncă, cu recunoștință față de România pentru toată generozitatea față de RM. Sper ca basarabenii să înțeleagă că viitorul lor e în mare pericol și că soluția e unica și ultima!

Sper ca ziua Reunirii să vină cât mai curând și ca basarabenii să revină în spațiul istoric românesc. La mulți ani, români de pretutindeni. La mulți ani, România!”