Anual, pe data de 1 Decembrie, România marchează Ziua Națională. Ziua Națională a României este sărbătorită pe 1 decembrie, iar această dată, stabilită printr-o lege promulgată în 1990, marchează un moment important din istoria românilor și anume cel în care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România, în 1918.

În context, redacția noastră va publica câteva mesaje de felicitare parvenite de la cetățenii Republicii Moldova. Un mesaj de felicitare vine din partea Valentin Ceban, Specialist principal, Serviciul Promovarea Turismului Agenția de Investiții.

„La mulți ani România! Astăzi sărbătorim Ziua Națională a României care celebrează Marea Unire din 1 decembrie 1918 prin „Marea Adunare Națională de la Alba-Iulia” care a culminat cu Unirea Transilvaniei cu Regatul României cea a dus la constituirea României Mari. Prima dintre provinciile românești care au votat unirea a fost Basarabia la 27 martie, Bucovina – 28 noiembrie și ulterior la 1 decembrie 1918 Unirea Transilvaniei cu România.

Astăzi sărbătorim Ziua României, dar și Ziua Românilor de pretutindeni. E o zi istorică în care ne aducem aminte de istoria, tradițiile dar și valorile comune. România reprezintă principalul partener comercial al Republicii Moldova, al doilea cel mai mare investitor în țara noastră dar și principala piață sursă a turiștilor străini care vin în Republica Moldova.

În contextul dezvoltării unor produse turistice comune între cele două state românești sunt realizate două rute turistice transfrontaliere: Ruta cultural-turistică ,,Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt” și Ruta Bisericilor de Lemn din România și Republica Moldova iar în anul viitor urmează să fie extinsă Ruta Meșteșugarilor din Republica Moldova în România. Astfel aceasta se va numi ,,Ruta meșteșugarilor și meșteșugurilor tradiționale din Republica Moldova și România”.

România are un potențial turistic enorm iar cea ce aș recomanda cu încredere să vizite este zona Bucovinei: județele Suceava și Neamț, orașul Iași capitala culturală a României, datorită istoriei, dar mai ales a contribuției culturale, în special din sec. al XIX-lea pe care a avut-o. Dar și alte zone precum Transilvania sau capitala României, București.

La mulți ani România! La Mulți ani Români de pretutindeni vă doresc tuturor pace, prosperitate și colaborări frumoase în continuare între cele două state românește în toate domeniile strategice.”