Viorica Rumleanschi putea să rămână angajată și să devină cel mai bun contabil șef pe care și-l dorește o companie. A ales însă să creeze o echipă care să ajute companiile nu doar pe evidența contabilă, dar și pe alte procese conexe, inclusiv în legătura cu statul și eficientizarea bilanțului. A ales să transmită cunoștințele sale și să asigure în susținerea unei afaceri drumul complet, de la lansarea sa și până, în eventuala necesitate, la lichidarea companiei.
Cum îi reușește, cum se descurcă, cum crește profesional și ce motivații găsește, înclusiv pentru angajați, ne-a spus într-un interviu marca 20+.
„Ajut companiile să se deschidă, să se înregistreze, să țină evidența contabilă și partea de resurse umane și chiar până la lichidarea companiei, în caz de necesitate. Vioser Consulting mai face traininguri pentru specialiștii în domeniu și tot ceea ce fac eu – realizez cu multă dăruire și pasiune”, declară Viorica.
Ce te-a învățat primul job?
Responsabilitatea și perseverența pe care trebuie să o ai activând într-o companie.
Cum simți diferența angajat-angajator?
Afirm cu certitudine că este o responsabilitate dublă fiind angajator. În primul rând ai grijă de angajați, iar în plus ești responsabil față de relațiile contractuale pe care le ai cu furnizorii sau cu prestatorii. E mult mai greu.
Cum crești profesional?
Cred că minim 30 de minute pe zi acord cititului și vreo 15 minute dedic altor tipuri de dezvoltare personală.
Cum îți planifici eficient timpul?

În agendă fixez totul – eu o numesc Biblia Mea. Totul e planificat pezile și pe ore și mă strădui să mă țin de program sută la sută.

Ce faceți ca să vă diferențiați pe piață?
Diferenta pe care o aducem noi consumatorului, clienților este faptul că asigurăm calitatea serviciilor pe care le prestăm, în operațiunile business to business, evitând erorile si externalizându-le către noi, Suntem responsabili de fiecare cifră pe acre o primește clientul la sfârșitul lunii.
Ești un manager bun?
Cred că acest fapt este o încercare imensă. Trebuie să știi să menții balanța și să fii și prietenos cu angajații, dar să rămâi în același timp angajator.
Care este cea mai mare provocare în afaceri?
Trădarea angajaților. Spun mulțumesc situației și învăț continuu.

Cine te-a susținut în cele mai dificile momente?
În primul rând a fost familia și soțul meu, ulterior cred că profesional am crescut. Am învățat să iau decizii asumate grație managerului de la ultimul meu job, care acum este clientul nostru. A avut încredere în mine, am învășat să greșesc și să recunosc că poate fi făcut mai bine lucrul și mi s-a dat libertate de a merge înainte și încrederea în ceea ce fac.
Cum găsim echilibrul corect familie-job?
Mama trebuie să fie și pentru copii și familie disponibilă, să fie alături de soț când este nevoie. Acum cred că am găsit formula, foarte conștient știu să spun când e timpul pentru familie și când e timpul pentru lucru.
Ce spui femeilor când ești întrebată cum le reușești?
Le spun că asta vine cu timpul, asta înveți, dar atunci când îți place ceea ce faci și îți iubești și familia, le reușești pe toate.