O cunoaștem pe Viola Julea ca fiind „ajutorul” multor vedete de la noi în calitate de back vocalistă la concertele susținute de Alex Calancea Band. De ceva timp, artista și-a luat inima în dinți și a pus vocea la bătaie pentru un proiect solo, care înseamnă: piese proprii, un album solo și primul concert în calitate de solistă din cariera sa. Iată mai multe detalii despre fiecare.

Este modestă din fire, iată de ce, atunci când este întrebată despre ea, ajunge să povestească tot despre cei care o înconjoară. „Mi-am dorit mereu să cânt, să dansez, eu am și făcut dansuri o perioadă… sunt o fire artistică în general și mă bucur că mă înconjoară aceeași oameni”, povestește Viola Julea în cadrul emisiunii Prima Oră de pe Prime.

Viola4

Viola JuleaDespre noua piesă solo, pentru care a realizat și un videoclip, Viola ține să precizeze: „Este o piesă scrisă de Vica Demici, la concertul din 26 vor fi mai multe scrise de ea, pe muzica realizată în colaborare cu Alex Calancea și cu mine. Am hotărât ulterior să facem și un album solo, pentru că, ne-am gândit noi, e timpul deja”.

„Concertul din 26 este primul meu concert solo, mai des am cântat în back-uri, aveam și ieșiri solo, însă acesta este primul meu concert. Mă susține, evident, Alex Calancea Band, vom avea și invitați, precum Andrei Glavan de la RUPT. Voi face și duete cu el. Vom avea și cover-uri, și piese scrise pentru mine. Textiera la toate piesele este Vica Demici, ea simte foarte bine ceea ce trebuie eu să cânt și ceea ce mi se potrivește. Pe Vica doar un lucru am rugat-o: „Să nu fie dspre dragoste!””, a mai declarat Viola cu mult zâmbet.

viola 1

viola3

Vocea Violei Julea putea să fie pusă în valoare doar în proiecte speciale, iar echipa cu care a lucrat a conceput anume astfel de detalii pentru muzica pe care artista o va aduce publicului. „Proiectul pe care l-am conceput noi va fi destul de diferit decât ceea ce auzim noi la TV sau radio, va fi aproape de funck și rock, stilizat, și foarte fresh, pentru cluburi chiar”, a mai menționat interpreta pentru sursa citată.

10868021_832632426796180_802291809395138219_n

Despre videoclipul nou, primul din cariera sa, Viola Julea declară că a fost realizat la îndemnul soțului ei, Alex Calancea, de o echipă de patru oameni cu care au mai colaborat și la alte proiecte. S-a filmat în câteva zile și conține imagini cu interpreta în diverse situații din viața ei – într-un cuvânt, o reprezintă în totalitate. „Clipul și concertul este o coincidență, mai curând. „My dream” este ceea ce vreau eu și ce simt că trebuie să aduc publicului”, a mai ținut să precizeze interpreta.

viola

viola2

Foto: Arhivă personală, Facebook.com/viola.julea, Silvia Cărăuș.