Victoria Rașcu este o tânără interpretă de la noi, despre care cu siguranță vom auzi încă foarte multe. Tânără studiază în România și chiar dacă acum facultatea pe care a ales-o nu este cu profil muzical, oricum aceasta rămâne a fi marea ei pasiune. 

Am cunoscut-o pe Victoria pe rețelele sociale unde mai publică câte un cover, dar am văzut-o și la emisiunea „Neatza cu Răzvan și Dani”, unde și-a cântat melodia „Îngerul meu” – o piesă o producție muzicală realizată de o echipă internațională, o colaborare cu interpretul și producătorul  EL Radu și „The Master of The Sound” – sound producer din Spania.

Haide-ți să o cunoaștem pe Victoria într-un interviu în care ne-a povestit despre studiile la Cluj, concursurile muzicale la care a participat, dar și cu cine ar vrea să facă un duet. 

Iubirea pentru muzică

„Muzica am îndrăgit-o de tare mult timp. Cântatul a fost o deprindere încă de mică când mă urcau părinții pe scaun la sărbători, iar eu recitam vreo poezie sau cântam ceva. La grădiniță cântam la serbări, apoi mi-am dezvoltat această pasiune la școală. Am început să particip la toate concursurile despre care aflam și în acest mod acumulam experiență.”

Anii de studenție la Cluj

„După ce am absolvit liceul, am decis să-mi urmez studiile la specializarea Comunicare și Relații Publice. Alegând acest domeniu nu a însemnat pentru mine și finalizarea parcursului muzical. Am frecventat Școala de Arte „Alexei Stârcea” timp de 5 ani, iar acolo am avut parte de profesori minunați care m-au ghidat pe căile muzicii. Chiar dacă domeniul pe care l-am ales la facultate nu este neapărat legat de muzică, continui să cânt, să mă implic în diferite proiecte, să accept provocări și să primesc plăcere de la ceea ce fac.”

Concursuri muzicale

„Trebuie să recunosc, de când am absolvit liceul participarea la concursuri s-a cam rărit, dar cred că fiecare etapă își are timpul ei. De-a lungul anilor în care am învățat la școala muzicală, am participat la concursuri ca „Două inimi gemene”, „Steaua Chișinăului”, „Mărul de Aur”, „Nova Latinitas”, Chantons amis, „Morning Stars” (Bulgaria) sau „Music for Kids” (România).

Cât despre premii, experiențele au fost diferite. Îmi amintesc o perioadă lungă de timp când toate concursurile îmi aduceau premiul II. Eram frustrată și-mi doream tare mult să obțin și eu trofeul unui festival. O dată ce mi-am setat acest gând și am devenit mai sigură în propriile forțe, am cucerit și locurile de frunte, iar acum admir cu mândrie trofeele pe care le am pe raft. Știu că acest lucru nu ar fi fost posibil fără susținerea familiei mele și a orelor de vocal pe care le-am făcut împreună cu doamna Alla Negură.”

Planuri de viitor 

„Clujul urmează să mă găzduiască pentru cel puțin încă 2 ani până voi absolvi facultatea. Este un oraș dinamic, interesant și potrivit pentru viața studențească, iar eu mă bucur că am ocazia să o trăiesc acolo. Niciodată nu am avut ceva planificat pentru o perioadă lungă de timp și nu știu dacă acest lucru este unul bun sau nu. Știu că la moment trebuie să încerc să fac cât mai multe lucruri, să văd ce domenii mi-ar mai plăcea să abordez și accept orice propunere care știu că va fi în folosul meu. Nu este o rușine să lucrezi, iar oportunitățile de acest gen le primesc cu brațele deschise. Știu ce fac azi, mâine, peste o săptămână și poate niște planuri pentru luna viitoare, dar ce va fi mai departe las să se întâmple treptat.”

Smiley

„Dintre atâția oameni talentați îmi este foarte greu să numesc pe cineva cu care aș vrea să cânt. Îmi amintesc că ultima dată când am primit această întrebare, am răspuns Smiley. Păstrez răspunsul și de această dată, dar evident că lista persoanelor pe care le admir este una lungă. Cine știe, poate ajung într-o zi să cânt împreună cu ei.”

Sursa foto: facebook.com 

Distribuie articolul: