Trupa Akord, formată din Igor Sîrbu și Igor Stribițchi, aniversează astăzi 9 ani de la fondare. Băieții s-au lansat la un concert din seria „Potcoava de Aur”, organizat de Radio Noroc, iar atunci, erau trei la număr. Am selectat 9 dintre cele mai populare piese ale băieților, ca să vedem împreună cum au evoluat aceștia în muzica autohtonă.

aniversarea 9„Dragilor, azi avem Aniversarea a 9-a a trupei Akord! Mulțumim tuturor celor care au fost și sunt alături de noi, mulțumim celor care ne-au învățat, ne-au criticat și ne-au oferit o șansa spre succes! La Mulți Ani!!!”, au scris membrii trupei pe contul oficial al formației.

Acesta a fost unul dintre primele single-uri lansate de formație – „Pentru EA”

Foarte mulți dintre melomani îi cunosc după acest minunat cover, realizat după piesa lui Ion Suruceanu, „Numai tu

În formatul de duet, trupa a venit cu un aer proaspăt și piese minunate, compuse de impresarul lor, Iurie Badicu. În acest sens, „Mă doare” a devenit un șlagăr.

Duetul cu interpreta Cristina Croitoru a fost de asemenea un adevarat succes. Nici nu vă puteâi imagina că de atunci au trecut 4 ani – „Când te visam”.

„Am uitat să uit de tine” – succes al trupei Akord din 2014

Duetul cu Anastasia Lazariuc a rupt multe lacrimi din ochii moldovenilor. „Satele Moldovei mele” este compusă tot de Iurie Badicu.

Din 2014, băieții au început să se joace mai mult cu cuvintele. Așa a părut „Chakarita”.

Anul 2015 a venit pentru Akord cu o continuare a ceea ce făceau până acum. „Paraiso” a fost piesa verii.

Nu putem să uităm de ultimul single al trupei, compus de Igor Stribițchi, pe un text de Iurie Badicu – „Ivana”