Un top al celor mai bine plătite joburi din R. Moldova a fost publicat de Agenția Națională pentru Ocupare a Forței de Muncă. Din clasamentul celor o sută de joburi, cel mai mare salariu oferit de vreun agent economic care și-a pus oferta pe ANOFM este de 50.000 de lei, menționează AGORA.md.

Un asemenea salariu este oferit de ÎCS DRA Draxelmaier Automotive SRL pentru funcția de șef departament. De asemenea, salariul de 50.000 de lei este propus și de Vinăria Hâncești pentru poziția de agent vânzări.

Topul este continuat de salariul de 35.000 de lei, acesta fiind oferit de Eximbank pentru funcția vacantă de director, iar salariul de 30.000 este propus de Pentalog pentru funcțiile vacante de programator.

Salarii de 20 mii lei sunt oferite de angajatori pentru funcțiile vacante de operator la utilaje de tricotat, inginer tehnolog, manager etc. Alți angajatori propun un salariu maxim de 15 mii pentru pozițiile vacante de ambalator, conducător auto, expert economist, contabil, operator vânzări, montator sisteme de ventilare, apicultor etc.

Salarii cuprinse între 10-14 mi lei sunt oferite pentru funcții vacante de conducător auto, profesor, electrogazosudor, electrician auto, medic medicină generală, inginer construcții, tâmplar etc.

Cel mai mic salariu inclus în Top este cel de 9 mii lei și este propus de unii agenți economici pentru funcțiile traducător, sudor, contabil, șef cantină, inginer etc.

Sursa: AGORA

Distribuie articolul: