A început febra examenelor de Bacalaureat, dar odată cu ea, inevitabil și întrebările legate de Balul de absolvire. În dorința de a fi cât mai originali, tinerii absolvenți caută să petreacă până în zori, memorabil, cu bani puțini, dar cu cei mai buni colegi. Iată câteva idei de locații din partea EA.md:

1. Mergeți la un Karaoke

La oricare local de acest tip v-ați opri atenția, factorul principal care să vă motiveze este atmosfera deosebită pe care o puteți avea acolo, cântând și distrându-vă împreună. Ce unește oare mai mult decât un hit al timpului, fredonat în unison?! Nouă ne-a plăcut mult la Cooper Karaoke Bar & Kitchen.

2. Alegeți o zonă de agrement

Fie că este echipată cu foișoare sau opatați pentru varianta unui restaurant, o zonă de agrement cu verdeață în jur, grătar, alei de plimbări și loc suficient să vă faceți „de cap” în sensul frumos al cuvântului e tocmai recomandată. Puteți opta pentru Zona de Agrement „Ciocârlia”, Grill Park sau Curtea Moșului.

3. Pe malul lacului, la piscină

Dacă preferați să organizați petrecerea după finalizarea examenelor, va fi deja timp perfect pentru piscină. O petrecere în bikini cu siguranță va fi memorabilă pentru toți. Optați pentru locații care au și restaurant și sunt localizate mai departe de gălăgia orașului. Un exemplu drăguț este Pensiunea Turnul Alb de la Costești sau piscina de la Complexul Turistic Costești.

4. Inegalabilul Vadul lui Vodă

Este cea mai populară zonă de odihnă de pe malul Nistrului, dar și cea mai apropiată de Capitală. Zona abundă în localuri de agrement, distracție, relaxare și sărbători de tot genul. Faceți „sfatul țării” cu toți colegii și optați pentru locația care să corespundă întru totul necesităților și bugetului planificat.

5. O petrecere pe acoperiș

Transformați tradiția de întâmpinare a zorilor în cea de admirare a apusului de soare. Fie ca acesta să marcheze finalul unei perioade frumoase, dar și începutul unei noi ere în viața voastră. Fie că alegeți un acoperiș pe care voi să îl decorați și pregătiți, fie că optați pentru o terasă existentă, senzația de a te afla la înălțime este incomparabilă.

6. La Valea Morilor

Ideea era să profitați de ceea ce este frumos, accesibil și să uitați de Balul pe tocuri cu vals și mult stres. O plimbare cu barca pe lac sau o oră de bancuri la pescuit vă poate oferi amintiri mult mai prețioase. Valea… o alegeți voi deja.

Valea Morilor

7. O fugă la mare

Dacă este pe bugetul vostru, sau măcar a majorității dintre voi, alegeți un weekend la mare. Luna iunie este abia începutul de sezon și puteți prinde cazare și prețuri acceptabile pentru zonele cele mai apropiate: Litoralul românesc sau cel ucrainesc. Nu uitați, confortul nu e în stele, dar în dispoziția pe care o creează gașca.

Costinești, litoralul românesc

8. Refugiu la țară

Dacă liniștea este cea care trebuie să vină după „furtuna” examenelor, atunci de ea aveți nevoie. 1-2 zile la o pensiune rustică de la Orheiul Vechi poate face minuni. Focul de tabără, imaginile extraordinare pe care le puteți capta, dar și natura incomparabilă vă sunt garantate.

Reședința Rotundu, agropensiune la Orheiul Vechi

9. În locul unde ați studiat

Școala sau liceul unde ați învățat este locul perfect ca să vă luați rămas bun de la el. Oricât ar părea de banal, însă o sărbătoare de acest gen, anume acolo, o să vă lipsească mult peste ani. Forma petrecerii o alegeți singuri, implicarea contează.

10. La restaurant, dar nu la oricare

Sunt o mulțime de localuri, mai mult mai mai puțin sofisticate, mai scumpe sau mai accesibile, mai în oraș sau mai pe lângă. Alegeți variantele care vă oferă mai mult decât mâncare bună pe masă, dar și locuri deosebite pentru fotografii, terase faine sau timp nelimitat (!): Vila Garden, Mi Piace, Miadora sau Villa Drago.

Villa Garden

Foto titlu: Villa Drago