Pandemia de coronavirus a lovit dur în antreprenori. Chiar și așa, unii încearcă să se mențină pe linia de plutire. Este vorba și despre un producător de jucării educative din Floreni, Anenii Noi. Compania a lansat o inițiativă pe rețelele de socializare – #Time2Barter. Mai exact, oferă jucării în schimbul altor produse ale micilor antreprenori.

„E bine să ajutăm, nu trebuie să ne panicăm, este important să o facem acum, până nu e prea târziu… Ar fi bine să punem afacerile mici înaintea celor mari, pentru că anume afacerile mici sunt cele mai vulnerabile și riscă să falimenteze în aceste vremuri grele. Încercați pe cât posibil să cumpărați de la cei mici, indiferent de tipul lor de activitate! Eu am început să fac barter şi voi continua să fac asta până îmi epuizez tot depozitul de jucării educative, aşa că vă rog să veniți cu oferte, inclusiv sunt gata să fac barter pe vouchere pe care le voi folosi după criză”, a povestit pe Facebook fondatoarea și directoarea companiei producătoare de jucării, Victoria Novac.

La scurt timp, au început să apară primele oferte. Până acum, antreprenoarea a reușit să primească, în schimbul produselor sale, ciocolate și cărți. Deja a bătut palma și urmează să se aleagă cu plante aromate.

„Eu cred că barterele sunt extrem de eficiente și necesare pe timp de criză, dar mai cred că o compatibilitate bună între părți poate duce la o tradiție a acestui gen de colaborare și, de ce nu, chiar la parteneriate în afaceri, pe termen mediu și lung. Sunt sigură că putem folosi barteringul mai ales pentru promovarea reciprocă și cred că, dacă vom utiliza eficient acest instrument de marketing, vom mări nu doar vizibilitatea, dar vom crește și vânzările. Hai să ajutăm business-urile locale să învingă criza de coronavirus!”, a mai scris Victoria Novac.


În pofida măsurilor anunțate de Guvern, care ar veni să reducă din efectele epidemiei de coronavirus asupra întreprinderilor mici și mijlocii, mai mulți antreprenori au cerut o relaxare fiscală mai profundă pentru sectoarele HoReCa și retail, care sunt cele mai afectate în această perioadă.

Pe 24 martie, autoritățile au decis să le ofere persoanelor fizice și juridice un răgaz mai mare pentru achitarea impozitului pe venit pentru anul 2019.

Sursa

Distribuie articolul: