Când este cel mai potrivit moment de a merge la teatru? Mereu! Fie că este vorba despre comedie, dramă sau melodramă, spectacolele ne aduc emoție și culoare în viață. Teatrul Național Eugene Ionesco vă invită să petreceți frumos acest weekend de primăvară, iar cu ocazia sărbătorii de 8 Martie, doamnele și domnișoarele vor avea parte de surprize.

6 martie – ,,O istorie foarte simplă”, melodramă

Teatrul Național Eugene Ionesco te invită vineri, data de 6 martie la spectacolul „O istorie foarte simplă”, de Maria LADO, în regia lui Petru VUTCĂRĂU.

Piesa ,,O istorie foarte simplă” este un spectacol despre relația părinți-copii, iubire interzisă și oameni care au încetat să mai viseze. De ce e simplă istoria? Pentru că se iubesc doi tineri: ea – singura fiică a unui cuplu înstărit, el – orfan de mamă și cu un tată alcoolic.

Dragostea le este, evident, interzisă – un soi de Romeo și Julieta contemporan. Istoria este, într-adevăr, foarte simplă, doar că mai apoi se complică, atunci când părinții află despre relația lor și despre… viitorul nepot.

În distribuție:

Stăpânul – Laurențiu VUTCĂRĂU

Stăpâna – Iulia BORDEIANU

Lia, fiica lor – Doina ARVAT

Vecinul – Andrei SOCHIRCA

Mihai, fiul vecinului –Maxim CHIRIAC

Calul Surioara – Ala MENȘICOV/ Maria ANTON

Vaca Florica – Natalia PRODAN

Scroafa – Galina LAZARENCO

Cățelul Tărcuș – Radu CANȚÎR

Cocoșul – Anatol GUZIC

Spectacolul se joacă în limba română cu subtitrare în limba engleză și rusă. Durata spectacolului: 120 minute ( cu o pauză)

Detalii despre spectacole găsiți pe pagina de Facebook: Teatrul Național Eugene Ionesco. Informații despre bilete aflați la casa teatrului (telefon 022-233-833 / 079-233-833) sau pe iticket.md.

7 martie – ,,Arta convieţuirii”, comedie

Teatrul Național Eugene Ionesco vă invită sâmbătă, data de 7 martie, la comedia ,,Arta conviețuirii’’, comedie de Yasmina REZA, în regia lui Petru VUTCARĂU. Un spectacol care vă îndeamnă să revizuiți problemele ce țin de arta de a viețui împreună.

Subiectul central este frustrarea vieţii de cuplu. Totul începe în salonul familiei Vallon, unde soseşte cuplul Reille, al căror băiat l-a lovit cu un băț peste față pe Bruno Vallon, lăsându-l fără doi dinți. Începutul conversaţiei dintre părinţi este diplomatic, civilizat, în încercarea de a păstra bunele maniere și respectul reciproc. Treptat însă totul degenerează într-o confruntare agresivă în urma căreia ies la suprafaţă toate nemulţumirile vieţii de cuplu.

Spectacolul este o comedie care vă va face să ieşiţi din rutina cotidiană și să revizuiți toate problemele ce țin de arta conviețuirii.

În distribuție:

Veronique VALLON –  Doina ARVAT

Michel VALLON – Gheorghe PIETRARU

Annette REILLE – Natalia PRODAN

Alain REILLE – Anatol GUZIC

Detalii despre spectacole găsiți pe pagina de Facebook: Teatrul Național Eugene Ionesco.  Informații despre bilete aflați la casa teatrului (telefon 022-233-833 / 079-233-833) sau pe iticket.md.

8 martie – „Capra cea bună, Lupul cel rău, Iedul cel mic și Cumătra caprei”, comedie muzicală +16

Capră; Omor; Foc; Crimă; Apă; Remușcări; Presă; Lup; Sufletocardiogramă; Vierme; Iedul; Televiziune; Justiție; Cumătră; Moștenire……Ion Creangă ? … Nuuu! Mai mult – Matei Vișniec !

Te așteptăm la teatru, la comedia muzicală „Capra cea bună, Lupul cel rău, Iedul cel mic și Cumătra caprei” de Matei Vișniec, în regia lui Petru VUTCĂRĂU, Duminică, 8 martie, ora 18:30.

Cu ocazia sărbătorii de 8 Martie, doamnele și domnișoarele vor avea parte de surprize.

Cu toți cunoaștem povestea lui Ion Creangă „Capra cu trei iezi”, și sfârșitul acesteia, nu-i așa? Cu ce e mai bună Capra decât Lupul? A făcut bine sau nu că s-a răzbunat pe lup? Oare de ce viața e atât sucită? De ce uneori adulții se comportă ca niște năuci, lipsiți de judecată? Ce rost are viața dacă nu mai poți avea încredere în nimeni ? Astea sunt întrebările pe care și le pune Iedul cel mic, rămas în viață!

Cam absurdă e povestea

Dar morala-i străvezie: Răul e mai rău când este ajutat și de prostie!

Detalii despre spectacole găsiți pe pagina de Facebook: Teatrul Național Eugene Ionesco. Informații despre bilete aflați la casa teatrului (telefon 022-233-833 / 079-233-833) sau pe iticket.md.

Vă așteptăm la Teatrul Național Eugene Ionesco – Locul ideal pentru întâlniri!