Așa cum se întâmplă în cazul multor iubitori de fotografie, fie amatori sau profesioniști, Mark Nițelea a îndrăgit arta fotografică atunci când surprindea prin obiectivul aparatului foto imagini pentru el și prietenii săi. Mai apoi a înțeles că vrea să facă din aceasta mult mai mult decât o simplă pasiune. Iar acum îi ocupă o mare parte din existență.

„Pot spune că m-am îndrăgostit de fotografie din întâmplare. Am început ca amator, făceam poze pentru mine și prietenilor mei, apoi am primit câteva cereri de a face poze pentru bani. Primele câteva sesiuni le-am făcut pentru o sumă simbolică, bineînțeles, neavând încă experiență”, povestește Mark.

Prin descoperire pas cu pas, tânărul a înțeles că, prin fotografie se poate exprima cel mai bine. Iar în urma participării în cadrul unui workshop de fotografie de nuntă, organizat de Dumitru Hariuc, era sigur că vrea să devină profesionist în acest domeniu.

Întrebat fiind, cât contează aparatul foto și cât contează fotograful, Mark ne spune că, din propria experiență aparatul foto este doar 20%, iar restul este doar viziunea fotografului. În ceea ce ține de alegerea pozelor reușite și procesul de prelucrare afirmă că, pozele reușite le alege în funcție de emoțiile pe care le transmit, iar procesul durează în dependență de volumul de poze.

„Stilul meu de poze nu este pe înțelesul tuturor clienților (culorile sunt destul de închise predomină verde închis și oranj-galben, puțin saturat). Dar el transmite ideea pozei, nu atrage atenția prin culori prea evidențiate”, afirmă el.

Mereu i-a plăcut să lucreze cu oamenii. De multe ori a avut ocazia să lucreze și cu persoane mai puțin fotogenice, dar și atunci a știut cum să capteze cele mai inedite imagini. „În acest caz, este nevoie de mai multe lucrări și de concentrare, de mai mult timp, dar cu răbdare și perseverență apare primul rezultat al dorinței, indiferent de situație.”

Tânărul consideră că, cu și mai mult efort și mai multă consecvență, poate ajunge la cea mai bună variantă a ceea ce merită să fie. Visul său cel mai mare este să se perfecționeze din ce în ce mai mult, să devină un fotograf renumit.

Noi îl susținem și-i dorim mult succes!

Sursa foto: Mark Nitelea Photography

Distribuie articolul: