Sezonul pomușoarelor locale este în toi: Căpșunile savuroase ne încântă, iar primele pomuțoare de murp și zmeură ne fac cu ochiul! Producătorii din Moldova au golit ogoarele de roadă ca s-o aducă în centrul capitalei pentru cel mai mare târg de pomușoare, aflat la prima ediție - Summer Berry Fair. Vezi ce delicii au putut savura vizitatorii și cât de repede s-au epuizat pomușoarele.

În susținerea producătorilor locali și pentru a promova utilizarea pomușoarelor în bucătărie , echipa K Lumea a inițiat o serie de de târguri urbane, în care Pomușoarele Moldovei se vor întâlni cu cele mai delicioase rețete de bucate. La Teatrul Gastronomic de la SUMMER BERRY FAIR: Nata Albot a adus 3 dintre rețetele preferate cu căpșuni, nutriționista Victoria Ursu a vorbit despre beneficiile consumului de pomușoare locale, iar Corina Dascălu, fondatorarea Detox Delivery, a povestit cum putem folosi pomușoarele pentru a ne menține frumusețea.

IMG_7254 IMG_7257

Deliciile culinare cu prezența pomușoarelor au fost la ordinea zilei și au încântat deopotrivă pe cei mici și pe cei mari.

Copiii au avut parte de activități cognitive, fiind invitați să picteze pomușoare cu acuarelă, s-au delectat cu multe vitamine și și-au luat porția de dulce. Pe lângă producători de pomușoare din toate raioanele țării, la eveniment au venit și căpșunari din stânga Nistrului, care au propus spre degustație cel mai savuros lichior din căpșuni. Brandul autohton de haine Georgette a scos la mezat tricouri și torbe cu imprimeuri de fructe. 

targ capsuna

Foto: Dima Iacovlev Photography

Distribuie articolul: