Marilyn Monroe actriță, model și femeia considerată sex-simbolul secolului XX, o  personalitate cu o viaţă extrem de scurtă, dar foarte captivantă. Analizând fotografiile admitem că Marilyn Monroe a fost o femeie superbă și este admirată chiar și în prezent.

În 1975 actrița s-a lăsat fotografiată la plajă de fotograful Sam Shaw și aceste cadre sunt și astăzi virale. Actrița arăta superb chiar dacă nu era foarte slabă, așa cum sunt astăzi standardele de frumusețe, iar mai jos citește câteva din trucurile de frumusețe ale actriței.

Mai puțin soare

„În ciuda strălucirii sale din California, nu cred că pielea sărutată de soare este chiar atât de atrăgătoare… și nici sănătoasă. Personal, mă opun bronzării excesive, deoarece îmi place să mă simt blondă all over”. Așadar, pentru a realiza aspectul natural și glowy al tenului său, Marilyn aplica un strat delicat de vaselină sau cremă Nivea, în timp ce medicul său dermatolog a creat o formulă personalizată pentru tipul pielii sale, pentru a o ajuta pe vedetă să-și corecteze micile imperfecțiuni de pe chip. Marilyn nu renunța niciodată la cremele Elizabeth Arden și la uleiul natural de măsline. Și se ferea întotdeauna de efectele nocive ale razelor ultraviolete.

Culoarea părului perfectă, mereu

„La Hollywood, virtutea unei femei este mai puțin importantă decât culoarea părului”. Pillow Case White. Așa se numea nuanța de blond platinat pe care a purtat-o Marilyn cu atât de multă personalitate. Stiliștii săi, cărora le-a fost fidelă toată viața, aplicau peroxide și un iluminator o dată la trei săptămâni, pentru a-i menține culoarea părului extrem de fresh. De asemenea, vedeta încerca să rărească pe cât de mult spălatul pe cap, aplicând, în consecință, pudră de talc de la Johnson’s Baby pentru a păstra prospețimea șuvițelor.

Cele 5 picături de Chanel No. 5

„Știți, sunt întrebată foarte multe lucruri. Un exemplu: Ce port în pat? Așa că am răspuns: Chanel No. 5 – pentru că este adevărul.” Acest citat sau răspuns a făcut înconjurul lumii de mai multe ori, devenind, acum câțiva ani, motto-ul relansării parfumului No. 5 de la Chanel. Într-adevăr, Marilyn pulveriza 5 picături ale legendarei esențe. De asemenea, își condimenta ritualul îmbăierii cu note de iasomie și trandafir de Bulgaria.

Somn la un alt rang

„Nu am putut niciodată să port pijamale sau cămăși de noapte; îmi tulbură somnul.” Marilyn a declarat de mai multe ori că seara, înainte de culcare, apela la infuzii cu apă fierbinte pentru ten. Vedeta era, de altfel, recunoscută pentru orele îndelungate de somn pe care le avea, dar și pentru dorința de a dormi mereu singură în pat și fără lenjerie intimă. În plus, pentru ea, week-end-ul însemna mereu relaxare și recăpătarea puterilor.

Think smart, work smarter

„Nu îmi place să țin evidența numărului de exerciții fizice – nu-mi place să mă simt înregimentată.” Departe de a fi o împătimită a sportului, Monroe apela însă la exerciții fizice pentru întreținerea fermității bustului în fiecare dimineață.

Foto: Bored Panda 

Vezi mai multe imagini în galeria foto:

Distribuie articolul: