Fie că ești un bucătar iscusit sau faci parte din categoria celor care ard până și pâinea, există câteva trucuri și sfaturi folosite în bucătărie, pe care încă nu le cunoști. Iată 20 dintre ele, care îți vor face viața mai ușoară.


1.Tăiați capătul unei lămâi și introduceți duza de la o sticlă cu pulverizator. Vei putea pulveriza cu ușurință sucul de lămâie.

1

2.Păstrează totul organizat prin etichetarea cu o bandă de vopsea pe borcane. Puteţi folosi fie un şablon, fie doar o pensula.

3.Turnaţi aluatul de clătite într-o sticlă de plastic. Este o metodă mult mai uşoară. Aluatul ne se va mai împrăştia. Agitaţi bine înainte de turnare.

Screen-Shot-2017-03-07-at-12.12.21-PM-300x275

4.Puteți ascuți lama cuțitelor pe fundul unei cești de ceai, dar trebuie să fie din ceramică.

5.Rulați pungile de plastic exact ca în imagine, apoi le puteți pune într-un recipient de plastic. Astfel, economisiți spațiu.

Screen-Shot-2017-03-07-at-11.14.22-AM-300x198

6.Dacă vreți să curățați cuptorul, presărați biocarbonat de sodiu, apoi pulverizați oțet. Lăsați să acționeze 2 minute, apoi frecați cu un burete.

7.V-aţi luptat vreodată potriviţi şuncă şi feliile de pâine pentru a face un sandwich? Tot ce trebuie faceţi este le tăiaţi pe jumătate şi le aşezaţi ca în imagine.

Screen-Shot-2017-03-07-at-11.11.31-AM-300x256

8.Pune în cuptoprul cu microunde un castron cu felii de lămâie pentru câteva minute. Scoateți bolul și ștergeți interiorul cuptorului cu o lavetă pentru ca acesta să strălucească.

9.Puteți să vedeți cât de proaspete sunt ouăle. Tot ce trebuie să faceți este să le puneți într-un pahar cu apă. Dacă oul plutește înseamnă că este vechi, iar dacă se scufundă este perfect pentru a fi mâncat.

eggsinacupfloating-300x158

10.Utilizați o pereche de clești pentru a stoarce o lămâie. Dacă nu aveți un storcător de lămâi, acest lucru poate fi foarte util.

11.Utilizați lămâia pentru a curăța chiuveta de inox. Se taie o lămâie în două și se freacă bine chiuveta. Ștergeți cu o cârpă curată și atât.

12.Dacă vărsaţi accidental ulei sau o altă formă de grăsime pe materiale textile, le puteţi elimina folosind amidonul de porumb. Puneţi repede un strat de amidon de porumb peste întreaga pată şi lăsaţi se usuce. Aspiraţi amidonul sau scuturaţi. Pata trebuie dispară.

Screen-Shot-2017-03-07-at-12.04.48-PM-300x272

13.Ai chiuveta înfundată? Se amestecă bicarbonat de sodiu și sare și se pune în orificiul de scurgere. Se toarnă un pahar de oțet cald. După ce reacționează se toarnă o cană cu apă caldă.

14.Tăierea roşiilor cherry poate fi plictisitoare, dar ele au un gust minunat în salată. Se pun roşiile pe o farfurie întinsă şi puneţi o altă farfurie deasupra lor. Tăiaţi cu cuţitul prin spaţiul rămas între farfurii, iar rezultatul este gata în doar câteva secunde.

Screen-Shot-2017-03-07-at-12.37.22-PM-300x167

15.Dacă nu sunteți foarte bun în folosirea bețișoarelor, tăiați trei găuri într-un capac de sticlă de plastic. Introduceți bețișoarele și acum aveți un dispozitiv pentru sushi.

16.Unele reţete necesită numai albusul sau numai gălbenuşul de ou. Folosiţi o sticlă de plastic pentru a aspira gălbenuşul. Pur şi simplu stoarceţi sticla şi ţineţi-o deasupra gălbenuşului şi apoi eliberaţi aerul. Gălbenuşul va fi aspirat imediat.

Screen-Shot-2017-03-07-at-12.38.48-PM-300x167

17.Pentru a încălzi două boluri în cuptorul cu microunde în acelaşi timp, aşezaţi unul pe tavă rotativă, iar celălalt pe un pahar. Înălţimea va permite ambelor feluri de mâncare se încălzească.

18.Cum cureţi ardei iuţi fără probleme? Înainte îi toci unge-ţi mâinile cu puţin ulei. Asta va crea o barieră protectoare pentru pielea ta, astfel încât nu te mai usture mâinile după ce îi tăi. Ai grijă! Cuţitul va aluneca mult mai uşor acum. Cea mai simplă metodă de a scapă de seminţele iuţi de la ardei este îi tăi în jumătate pe lungime şi le răzuieşti cu o linguriţă.

19.Puneţi o lingură de lemn deasupra unui vas de fierbere. Lemnul ajută absoarbă o parte din lichid şi nu permite acestuia dea pe afară.

Screen-Shot-2017-03-07-at-12.39.49-PM-300x166

20.Cum salvezi o supă prea sărată? Cel mai simplu e îi adaugi un cartof curăţat, tăiat în cuburi mari. Va acţiona exact un burete şi va atrage toată sarea în exces fără lase în urmă alte arome. Înainte serveşti supă, scoate bucăţile de cartof din ea. Alte trucuri care funcţionează sunt: o cană de apă sau un praf de zahăr brun adăugate în supa prea sărată ca îidreagă” gustul.

sursa