În această duminică avem șansa să ne mobilizăm și să fim solidari cu producătorii autohtoni, cu cei care își lucrează pământurile în sudoarea frunții și care ne aduc pe masă cei mai dulci struguri autohtoni. Peste 20 de producători locali ne așteaptă pe 24 martie în Scuarul Catedralei Mitropolitane, cu lăzi de struguri la doar 5 lei kilogramul.

Recolta de struguri din anul 2018 a fost cea mai bogată din ultimii 10 ani, dar din păcate, producătorii locali nu pot face față concurenților străini și nu reușesc să-și realizeze producția. Tone de struguri recoltați de fermierii locali ne așteaptă în depozite.

Fondatoarea Klumea, Nata Albot, vine cu un apel către fiecare dintre noi:

„În timp ce la supermarket se aduc struguri de import și se vând scump, ai noștri struguri se pierd prin depozite. Am auzit apelul de ajutor al producătorilor locali de struguri și am decis să nu rămânem indiferenți. Până la următoarea roadă de struguri mai e mult de așteptat, așa că agricultorii din Moldova vă invită la un târg de struguri autohtoni.

Strugurii se vor vinde la ladă, de la 5 lei/kg. Târgul va dura până la ultimul cumpărător! Veniți să vă faceți plinul de Moldova! Veniți să fiți solidari cu cei care lucrează cu dragoste pământurile noastre și cresc din ele cei mai dulci struguri. Un eveniment organizat voluntar de Klumea”.

Află aici mai multe detalii despre eveniment.

Să ne mobilizăm, să-i ajutăm pe fermierii locali și să savurăm din cei mai dulci struguri, cei de acasă!

Vezi și: Destinul fructelor moldovenești: Din ce cauză au rămas producătorii cu depozitele pline și ce recomandă specialiștii pentru evitarea situațiilor similare (REPORTAJ VIDEO)

Sursa: Facebook.com