Oare sunt femei care nu i-au admirat ținutele? Câteva rochii emblematice din filmele în care a jucat sex-simbolul Marilyn Monroe s-au vândut recent la o licitație în Beverly Hills cu apoximativ 700 000 de dolari.

Una dintre rochiile vândute la sume exorbitante a fost purtată de Marilyn Monroe în anul 1954, în filmul „There’s No Business Like Show Business”, în care actrița a interpretat rolul Victoriei Hoffman. Ținuta s-a vândut pentru 280.000 de dolari, menționează alistmagazine.ro.

O rochie lungă, roșie, cu paiete, putată în 1953, în comedia „Domnii preferă blondele” a fost vândută pentru 250.000 de dolari, iar o altă ținută – o rochie galbenă, lungă, purtată în ultima secvență din drama din 1954 „River Of No Return”, a fost vândută pentru suma de 175 000 de dolari.

 

O rochie neagră, de cocktail, din crêpe, despre care se crede că Marilyn a purtat-o la o conferință de presă în iulie 1958, pentru promovarea filmului „Unora le place jazz-ul” („Some Like It Hot”) a fost licitată până la 100.000 de dolari.

La licitația organizată de casa Julien’s Auctions au fost prezentate 115 obiecte care i-au aparținut actriței decedate în urma unei supradoze de droguri în 1962, în casa ei din Beverly Hills, la vârsta de doar 36 de ani. Toate obiectele scoase la licitație s-au vândut imediat, printre acestea numărându-se și un scaun sculptat, pe care vedeta l-a folosit la o ședință foto în 1962, care s-a vândut pentru 80.000 de dolari, o canapea olive, cu dungi, care a făcut parte din mobilierul din cabinetul psihiatrului pe care îl vizita Marilyn, iar piesa s-a vândut pentru 11 250 de dolari.

Totuși, obiectul care i-a aparținut lui Marilyn Monroe și s-a vândut pentru o sumă record în 2016 – 4,8 milioane de dolari – a fost celebra rochie pe care actrița a purtat-o când i-a cântat „La mulți ani” președintelui John F Kennedy.

Sursa: Alistmagazine.ro

Distribuie articolul: