Elevii din clasa a V-a vor primi note în noul an școlar. Sistemul de învățământ pregătește noutăți pentru toate treptele de învățământ general. Elevii din clasele gimnaziale vor studia după un nou curriculum, proaspeții învățăcei din clasa a V-a vor primi note, cât pentru elevii din clasa I-a, totul este o noutate, comunică Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Noutatea anului școlar este cea de-a patra ediție a curriculumului din sistemul de învățământ general din Republica Moldova, la care au lucrat 170 experți.

Programul prevede ca elevul să se transforme din consumator în producător de valori și totodată este bazată pe aplicarea cunoștințelor în lumea reală. Experții și-au propus să creeze o legătură interdisciplinară a materiilor studiate.

Implementarea curriculei se va monitoriza, iar la finele anului școlar va fi îmbunătățită. Până atunci, deși din 2 septembrie noile modificări vor fi deja aplicate, elevii vor continua să studieze din vechile manuale.

Documentele curriculare pot fi accesate aici.

Elevii din clasa a V-a vor trece la sistemul de notare

Primii absolvenți ai școlilor primare, care au fost evaluați pe parcursul a 4 ani în baza metodologiei de evaluare fără note, vor începe trecerea treptată la sistemul de notare. Începând cu clasa a V-a, din primul semestru al anului de învățământ 2019-2020, profesorii vor asigura un mecanism în etape de notare, asigură Ministerul Educației.

În clasa I-a au venit 35000 de elevi

Totul va fi nou pentru elevii care pășesc pragul școlii pentru prima dată în acest an. Instituțiile de învățământ din întreaga țară au înregistrat un număr de 35 mii de elevi în clasele I-a.

Amintim că în acest an Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a anunțat că fiecare instituție de învățământ poate să-și aleagă forma de organizare a Primului sunet, chiar renunțând la careu. Astfel, în timp ce unele școli au optat pentru ceremonia tradițională, cu intonarea imnului și darea primului sunet, altele au renunțat la careu și i-au poftit pe învățăcei direct în sala de studiu.

Distribuie articolul: