După ce a trăit ani de zile în SUA, a simţit că trebuie sa revină acasă. Aici continuă să picteze, dar şi să predea desenul. Pentru el femeia este o adevărată operă de artă. O transpune în desenele sale și îi scoate în evidență trăsăturile voluptoase, dar și personalitatea. El crede că fiecare femeie este o enigmă, care trebuie descoperită.

„Tematica «Nud» a venit treptat în creația mea. Primele încercări de pictură și desen «nud» le încercam pe timpul când învățam la Liceul de Arte Plastice, apoi au continuat și la facultate. Mai în serios acest subiect am început să-l abordez în 2005, atunci când eram în Florida, la Miami, și colaboram cu o galerie de artă care-și propunea să realizeze o serie de picturi nude.

Aceste lucrări urmau să decoreze camerele unui hotel de lux, clienții căruia erau, în special, cuplurile de tineri îndrăgostiți. De atunci «Nudurile» sunt prezente în creația mea”, afirmă pictorul.

Pentru că Moldova se poate mândri cu femei frumoase, artistul mai în glumă, mai în serios, ne destăinuie că nu duce lipsă de modele.

„Nu există anumite criterii de selecție și nici vârsta nu e atât de importantă. Spre exemplu, la Academia de Arte avem modele mult trecute de prima tinerețe, dar care arată bine, cu siluetă și proporții armonioase. Totuși, personal am o predilecție pentru modelele tinere cu un corp mai sportiv, cu forme ușor voluptoase”, mai adaugă pictorul.

Sursa foto: Facebook

Distribuie articolul: