Jurnalista Natalia Morari a fost extrem de sinceră pe pagina sa de facebook și le-a spus celor ce o urmăresc că luptă cu câteva kilograme în plus. Prezentatoarea mărturisește că nu lupta cu kilogramele o sperie, dar atitudinea și întrebările deranjante de la cei din jur. 

Natalia spune că nu alimentația este cauza din care a adăugat câteva kilograme, dar este o problemă hormonală cu care trebuie să lupte cu multă răbdare.

Citește mărturisirea Nataliei Morari

„Aparențele atât de des înșeală. În ultimele șase luni am fost întrebată de zeci de ori dacă nu sunt însărcinată (lipsa tactului la oamenii noștri e un subiect aparte). Așa s-a întâmplat că acele câteva kilograme în plus nu le mai puteam ascunde. De fiecare dată asemenea întrebări îmi provocau frustrări și mă făceau să mă închid și mai tare. Dar am avut noroc de specialiști buni care m-au ajutat să-mi depășesc această problemă și să înțeleg în ce ea constă (nu sunt gen de om care mănâncă zilnic pizza cu cola, toată viața am ținut regim sănatos).

Oameni buni, lăsați-i pe cei care se îngrașă sau slăbesc în pace. Încetați să le mai puneți întrebări din curiozitate pentru că nu aveți cum să știți prin ce ei trec. Eu, de exemplu, în sfârșit am aflat cauza – e vorba de hormonul cortizol, așa-zisul hormon al stresului, care e extrem de tare ridicat în organismul meu. Da, viața mea, datorită lucrului și faptului prin ce am fost nevoită să trec în ultimii doi ani e un stres continuu și organismul la un moment dat a cedat. Pentru că suntem oameni vii, dar nu mașini, care pot fi exploatate la nesfârșit. Am de luptat cu acest hormon al stresului și posibile consecințe ale lui, mai puțin plăcute decât kilogramele în plus, prin două căi existente – melatonină și serotonină.

Prima cale e închisă definitiv pentru mine, pentru că e vorba de hormonul care se formează în timpul somnului între 21:00 și 01:00, atunci când eu lucrez. De aceea am lăsat totul, inclusiv vorbele din spate, și am venit la mare pentru doza mea de serotonină – măcar pe trei zile.

Pace vouă și nu-i mai judecați pe oameni după aparențe. Fiecare e cu luptele lui și nu e treaba noastră să fim parte din ele. Vă pup, păcat că nu vă pot transmite stropi de mare de aici”, a scris jurnalista pe pagina sa de facebook.

Postarea jurnalistei a adunat aproape 4 mii de aprecieri și sute de cometarii de susținere.

Sursa foto: facebook.com

Citește și: Natalia Morari despre relația cu Chiril Lucinschi: „El va fi unul dintre puţinii oameni la care eu o să mă gândesc înainte de moarte”

Distribuie articolul: