Uneori bărbații apar, iar apoi… dispar! Ce îi face să iasă dintr-o relație, să-și piardă interesul și să abandoneze o femeie în cele mai nepotrivite momente.

De pe o zi pe alta, el devine distant și rece, și ajungi te întrebi ce s-a întâmplat, poate fară iei în calcul faptul tu însăți l-ai îndepărtat. Iată care sunt motivele pentru care bărbații se retrag chiar și atunci când simți între voi există chimie și compatibilitate.

Îți lipsește respectul de sine

Daca simti  ca cineva nu te trateaza corect, trebuie sa iei pozitie si sa faci acest lucru cu mandrie. Atunci cand observi ca o anumita situatie nu este OK pentru tine, trebuie sa vorbesti cu partenerul tau despre acest lucru. Un barbat se va indragosti de o femeie care se respecta si care isi respecta onoarea.

Îți proiectezi incertitudinile asupra lui 

Dacă nu-ți acorzi suficient timp pentru a-ți înțelege cu adevărat sentimentele și emoțiile și de unde provin acestea, îți poți proiecta încă de la bun început incertitudinile asupra partenerului. Acest lucru creează o barieră în calea sentimentelor și a felului în care el te-ar putea înțelege.

Ai probleme nerezolvate din relațiile precedente

Deși el vine spre tine cu brațele deschise, tu nu poți vedea acest lucru. Proiecțiile din relațiile trecute te împiedică treci peste acele experiențe și te vindeci. Acest fapt îl va îndepărta de tine, pentru el va considera este o bătălie pierdută.

Ai tendința să-l învinovățești pentru orice

Acesta este unul dintre cele mai importante lucruri care-l pot face pe un bărbat și piardă interesul într-o relație. Atunci când îi dai replici de genul “ faci simt…”, fară te gândești înainte la ce simți cu adevărat sau la cum îl vei face pe el se simță, îl îndepărtezi. Nu-l învinovăți pentru lucruri pe care nu le-a făcut și despre care nu știe absolut nimic.

Nu îl respecți

Daca un bărbat simte ai obiceiul de a-i critica convingerile sau de a-l acuza pe nedrept, se va simți nerespectat. Este foarte important felul în care alegi comunici cu el. Încearcă păstrezi o atitudine pozitivă, iar conflictele voastre vor fi mai ușor de rezolvat.

Nu te iubești

Dacă tu nu te iubești, atunci cum poți avea pretenția cei din jurul tău te iubească? Iubirea de sine înseamnă ai o părere bună despre tine, înveți te pui pe primul loc atunci când este necesar, te simți bine cu tine însăți, renunți la perfecționism.

Sursa