În grădina Anastasiei Stratulat mai tot timpul se aud albinele cum zumzăie, zboară din floare în floare și adună miere în stup. Niciodată nu și-a dorit o afacere care să-i aducă milioane, ci mai degrabă plăcere și un produs natural pe care îl poate oferi tuturor. Anul acesta, însă, din cauza stării de urgență, familia de apicultori a rămas cu mierea depozitată la rece. Povestea antreprenoarei, creată de AGORA.md.

Niciodată nu i-a fost frică de albine și de mică îl ajuta pe tata la îngrijirea lor, ca mai apoi să culeagă mierea dulce și aromată. Anastasia a îmblânzit albinele și s-a împrietenit cu ele.

„Ce vedeți aici sunt stupii noștri staționari, mai avem doi stupi mobili. Adică câte zece familii de albine pe care le plasăm în anumite locuri unde albinele noastre pot să polenizeze mai multe tipuri de flori”, ne spună mândră Anastasia.

Familia Stratulat are în ADN dragostea pentru aceste insecte. După o experiență de peste 15 ani în apicultură, a realizat că răbdarea, liniștea și dragostea sunt cele mai importante calități ale meseriei.

„Ele au nevoie de multă grijă din partea noastră. Adică trebuie să vedem dacă nu se aglomerează, dacă au puiet destul, dacă au spațiu destul în stup și tatăl meu se implică extraordinar de mult și această perioadă este o perioadă de dăruire completă, le atrage foarte multă atenție, depune foarte multă muncă ca la sfârșitul lunii mai să recolteze renumita miere de mai”.

„Primii doi ani am reușit să vindem produsele noastre în România și au fost doi ani destul de productivi, anul acesta însă se pare că vom avea ceva bătăi de cap. Avem un stoc de 200 kilograme de miere și anume e miere polifloră cristalizată. Un kilogram este 65 de lei. Anul acesta ne-am propus să salvăm producția distribuind-o prin canalele online, să livrăm la domiciliu mierea noastră și, de asemenea, am început să lucrăm la o linie de produse adiționale. Este vorba de lumânări artizanale din ceară de albine, este vorba despre săpunul din miere de albine. Acum încă nu este un produs final, pentru că lucrăm la componența acestuia, textură, culoare, miros. De asemenea, ne-am propus să suplimentăm produsele noastre cu un sirop din miere de albine, ghimbir și lămâie”, ne spune Anastasia.

Toate acestea sunt rezultatul muncii enorme pe care o depune întreaga familie pentru mierea SweetHoney. 

Distribuie articolul: