Maxim Cuclev este tânărul care nu se consideră nici bărbat, nici femeie și este bisexual. Chiar dacă trăim într-o societate homofobă, Maxim nu a avut frica să-și destăinuie identitatea.

Sursă: facebook.com

Maxim se declară o persoană non-binară, se machiază și mai mult decât atât, poartă ojă pe unghii. Se simte confortabil dacă apare așa în public și nu simte remușcări. Reacțiile cetățenilor sunt diferite. De obicei, oamenilor le este frică să spună ceva și sunt speriați, a mărturisit Maxim în interviu.

Deseori, tânărul este agresat verbal în transportul public și doar de către bărbați. Chiar dacă acesta nu se consideră nici bărbat, nici femeie, Maxim preferă să i se atribuie forma masculină a pronumelui. În interviu, tânărul a mai spus că a fi o persoană non-binară înseamnă a te simți total diferit. Ce ține de această decizie… A luat-o la 19 ani, realizând o retrospectivă a copilăriei, care l-a ajutat să înțeleagă că în unele momente se comporta fie prea feminin, fie prea masculin și că niciodată nu s-a considerat un bărbat în toată legea.

Despre machiaj și ojă pe unghii, Maxim a spus că este o modalitate de a se autoexprima. „Republica Moldova este un stat homofob. Nu cred că drepturile, de fapt, sunt respectate. Oamenii care nu sunt heterosexuali sunt invizibili la noi în țară… De parcă noi nu existăm. Nu suntem acceptați și suntem percepuți ca ceva anormal”, a spus tânărul.

Sursă: facebook.com

Urmărește interviul integral în video de mai jos:

Sursă: youtube.com

Distribuie articolul: