Laurențiu Duță împlinește 43 de ani! Era un adolescent când și-a lansat prima piesă. Avea plete, iar idolul lui era Michael Jackson. Acum are o fetiță minunată care îi calcă pe urme. Și ea cântă. Ce trupă a început să imite în anii `90 artistul și colegii săi, atunci când au lansat 3 SUD EST și ce a reușit până în prezent, aflați de mai jos.

Laurenţiu Duţă debutează pe plan muzical în 1993. Împrietenindu-se cu cei de la Original Dance (Viorel Şipoş şi Mihai Budeanu), care îl ajută cu coregrafia şi animaţia concertelor solo, se decide să formeze un nou grup gen Boyband, de limbă română. Noul trio se numeşte 3rei Sud Est şi reprezintă cea mai tare trupă de muzică dance-pop din România la începutul anilor 2000. Imitaţia Backstreet Boys este reuşită. Tinerii combină hip-hop, dance, soul şi R&B într-un mod original.

3 Sud Est a scris istorie în muzica Românească, fiind una dintre puţinele trupe care se menţin în topurile muzicale de mai bine de 20 de ani, iar cea mai recentă piesă, „Focul“, este și cea mai difuzată la radio

Artistul și producătorul de muzică s-a bucurat de mare succes în 2012 alături de Andreea Banica, lansând împreună piesa Shining Heart. Trackul a câștigat câteva premii, iar la Romanian Music Awards 2012 de la Craiova Laurențiu Duță a primit Lifetime Award, pentru tot ce a realizat în cariera sa de până acum.

„Talentul și carismă contează la fel de mult că și promovarea. Noi în echipă noastră 1 Artist Music avem o vorba: cel mai bun manager este Hitul. De multe ori auzim o piesă la radio fără să știm cine o cântă, cum arată interpretul sau interpretă sau dacă are clip sau nu. Și cu toate astea ne place piesa foarte mult. Cântecul este mai important decât orice. Evident că bine împachetat îi va crește și mai tare valoarea, spunea artistul într-un interviu pentru Ziare.com în același an.

„În primul e important să cânți pentru tine și să cânți ceea ce îți place. Apoi normal că trebuie să te gândești și la public. Să fie mulțumit de prestația ta, de show-ul tău. Să plece fericit de la concertele tale”, mai spunea Duță.

„Sunt un om care iubeşte ceea ce face, sunt pasionat de meseria mea. Atunci când faci ceva ce-ţi place, nu din obligaţie, nu pentru că trebuie să ai un salariu şi să supravieţuieşti, se simte. N-ai cum să păcăleşti publicul, el te simte. Dacă piesa e proastă, e proastă. Dacă piesa e bună, nu contează că e scrisă de Laurenţiu Duţă. Am şi melodii puse pe internet, care n-au intrat la radio, chiar dacă sunt scrise pentru artişti mari. Trendurile se schimbă, stilurile muzicale se schimbă, iar dacă nu eşti un pic atent şi inovator, dacă nu iubeşti noul, rişti să te plafonezi şi să ieşi din business. De asta eu încă exist în industria muzicală, pentru că ţin pasul cu tot ce e nou“, mai spunea Duță în presa românească în 2013.

Spre deosebire de majoritatea numelor importante din industria muzicală, care consideră Bucureştiul „centrul Universului“, Laurenţiu Duţă se „încăpăţânează“ să demonstreze că poţi avea succes chiar dacă lucrezi într-un studio din Năvodari, în spatele casei părinților săi.

Pentru final, zicem să-i ascultați una dintre ultimele creații, în toate topurile radio din această primăvară.

Distribuie articolul: