Deja de câteva săptămâni, jurnalista Oxana Greadcenco s-a mutat cu traiul în Olanda - țara care a primit-o pe ea și soțul ei, cu vânt, biciclete și o mulțime de diferențe culturale despre care merită să afle și cei de acasă. Pe blogul Oxanei - „Jurnal de Observator”, a apărut un nou clip. Se referă la felul în care olandezii fac bani din turismul sexual.

„În acest episod, discutăm despre sex. Dacă sunteți pudici, vă recomand să treceți peste și să așteptați episoadele despre morile de vânt sau despre lalelele din Olanda.

Toată lumea face sex? Da. Olandezii mai fac și bani din asta. Turismul sexual (și nu mă refer aici doar la prostituția propriu zisă) aduce mii de turiști zilnic în Amsterdam. Băieți deștepți.

Am văzut prostituate în Italia care lucrau în condiții mizere. Pe cele din Chișinău le știți și voi. Așa că, în loc de boli sexuale, mizerie și trafic de ființe umane, chiar cred sincer că ar trebui ca prostituția să fie legalizată, iar statul să aibă un control strict asupra acesteia”, spune autoarea blogului Jurnal de Observator, despre cel mai nou episod filmat pe străzile unuia dintre cele mai libere orașe din lume – Amsterdamul.

În episodul lung de 5 minute, Oxana vorbește despre istoria turismului sexual din Amsterdam, mulțimea de Sex Shop-uri, teatrul erotic și Muzeul Sexului din acest oraș, așa-zisul Cartier Roșu din capitala olandeză, dar și despre interviul cu Marishka – o femeie care a început să practice prostituția la 16 ani, a lucrat câțiva ani în această sferă, consiliază fetele care vor să muncească în acest domeniu și a scris chiar și două cărți despre cum e să fii prostituată. Am fost mirați să aflăm că cele mai multe fete care „activează” în Cartierul Roșu, provin din România…

Toată lumea face sex? Da. Olandezii mai fac și bani din asta. Turismul sexual (și nu mă refer aici doar la prostituția propriu zisă) aduce mii de turiști zilnic în Amsterdam. Băieți deștepți ;)Am văzut prostituate în Italia care lucrau în condiții mizere. Pe cele din Chișinău le știți și voi. Așa că, în loc de boli sexuale, mizerie și trafic de ființe umane, chiar cred sincer că ar trebui ca prostituția să fie legalizată, iar statul să aibă un control strict asupra acesteia.

Posted by Jurnal de observator on 8 Noiembrie 2015

Foto: Arhiva Personală

Sursa: Jurnal de observator

Distribuie articolul: