Capitala și cel mai mare oraș și centru administrativ al Republicii Moldova împlinește, azi, 579 de ani de la fondare. Cu această ocazie, cei de la „Inima Moldovei” au decis să lanseze, în ajunul Hramului, un clip aniversar. 

Fie că este filmat în zori de zi sau în amurgul serii, Chișinăul rămâne a fi un oraș frumos. Proiectul „Inima Moldovei”, sub egida Ministerului Culturii al Republicii Moldova, a lansat, pe 12 octombrie, un spot actual, cu vederi frumoase din Chișinău. Zicem „actual”, pentru că în clip, apar și corturile Orășelului Demnității, din Piața Marii Adunări Naționale.

„Moldova începe la Chișinău, schimbarea tot aici începe. De aici plecăm și ne întoarcem înapoi. Ne plimbăm pe ulicioarele și străzile tale, trăim în sectoarele tale, aici învățăm, cunoaștem și creștem împreună cu tine. Te visăm cînd nu suntem acasă, ne vine o lacrimă cînd te vedem de departe și zîmbim cînd ne reîntoarcem. La Mulți Ani, dragul meu oraș. Ești în inima mea oriunde aș fi!”, spun autorii clipului, în descrierea lui, pe YouTube.

Filmările din clip au fost realizate cu ajutorul unei drone performante, tip SKYDRIVE aerial cinematography. Coloana sonoră a spotului este semnată de Marcel & Cornelia Ștefăneț Project.

La mulți ani, Chișinău!

Foto: captură YouTube

Distribuie articolul: