Într-un liceu din UTA Gagauz-Yeri, va fi deschisă o clasă cu predare în limba română. Instituția a înregistrat mai multe cereri din partea părinților pentru înscrierea în această clasă. Inaugurarea va avea loc începând cu noul an școlar, scrie  gagauzinfo.md

Pregătirile pentru noua clasă deja a început. Din clădirea școlii a fost rezervat un etaj întreg, ce până la începerea noului an de studii, trebuie să fie reparat.

Părinții, dar și copiii acestora sunt impresionați de această inițiativă, iar numărul cererilor de școlarizare depuse a ajuns la 19.

Demersul de a include clasa cu predare în limba română a fost aprobat de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, fiind aprobată şi învăţătoarea Inga Fialcovschi, filolog, profesor de limbă română. În procesul de studii se preconizează și atragerea profesorilor de disciplini estetice şi reale.

În prezent, în autonomia găgăuză activează trei instituţii de învăţământ cu predare în limba română: Liceul „Mihai Eminescu” din Comrat, Liceul „Luceafărul” din Vulcăneşti şi Liceul „Grigore Vieru” din satul Cioselia Rusă.

Sursă: agora.md

Distribuie articolul: