Astăzi vă povestim despre Alexandra Patraș – o tânără îndrăgostită de muzică. Are o voce caldă, care vă va cuceri cu melodia proaspăt lansată ,,Inimioară cu dor mult”.  Alexandra a studiat la Universitatea „Aleco Russo” din Bălți, dar a avut și posibilitate să meargă în acești patru ani de zile în mobilitate la Universitatea din Pitești, Romania care i-a devenit a doua casă.

 

Alexandra studiat prin mobilitate  în România, dar își dorește să se lanseze în primul rând acasă. 

Alexandra ne-a povestit despre iubirea pentru muzica populară despre visele sale, dar și despre primul ei videoclip.

Iubirea pentru muzica populară a moștenit-o de la mama 

„Pasiunea pentru folclor vine de la mama mea, de la ea moștenesc cântul. Pe lângă toate, ea cântă și la armonică, pe vremuri acest instrument era cel mai popular. Adesea pentru mine acest instrument era jucăria care scotea sunete și de care nu mă dezlipeam.” 

Studiile muzicale au început încă de la 7 ani 

„La vârsta de 7 ani am început să studiez la școala de muzică pentru copii din raionul Fălești. Am ales să studiez acordeonul, de care eram îndrăgostită. Am făcut 5 ani de școală muzicală, în acești ani am cules roade bune, de fiecare dată participam la concursuri cum ar fi „Concursul Național al Tinerilor Instrumentiști”, mă bucuram obținând locuri frumoase. Activam și ca solistă în taraful de muzică populară ,,Mugurel” a școlii de arte din sat. Glingeni, dirijor Ion Vicol.”

Cântă muzică populară, dar și-ar încerca vocea și în stilul pop

„Muzica populară pentru mine este leacul tuturor înfrângerilor prin care îmi răcoresc sufletul. Dar, nu mă pot despărți de muzica ușoară, are o frumusețe și o interpretare aparte. Studiez muzica pop, îmi place foarte mult, mai cu seamă că este foarte actuală în zilele noastre. Nu știu exact ce pune la cale pentru mine viitorul, dar îmi doresc din suflet să mă lansez pe piața muzicală cu niște melodii pop.”

Colaborare cu orchestra „Corneliu Panaite”

„Pot spune că îi cunoșteam deja pe câțiva din membrii orchestrei. Primul la care am apelat direct a fost Alexandru Focșa care s-a ocupat de orchestrația acestei melodii. Prin intermediul său am ajuns să colaborez cu întreaga Orchestră „Corneliu Panainte”. Și vreau să mulțumesc la fiecare în parte pentru sprijin și munca depusă. În acest context doresc să-l etichetez și pe Corneliu Panaite, dirijorul orchestrei  și să-i aduc sincere mulțumiri că a susținut acest proiect și a făcut ca lucrurile să  fie realizate cu succes.”

Cântă pe ambele maluri ale Prutului

„Sunt foarte fericită pentru că mi-am început  cariera de aici, de acasă. Pentru asta și m-am întors în Moldova. Fiind plecată la studii în România, am avut toate șansele să rămân acolo, dar gândul a fost să revin și să-mi ating obiectivele. Bineînțeles că îmi doresc să-mi dezvolt cariera atât în Republica Moldova cât și în România.”

Îți urăm mult succes Alexandra! 

Distribuie articolul: